Upozornění! Z technických důvodů budeme vaše objednávky expedovat se 3-4 denním zpožděním. Omlouváme se za případné komplikace. Děkujeme za pochopení.

Tlakoměry a tonometry

Domácí tlakoměr (tonometr) je dnes již součástí domácí diagnostiky zejména u rizikových pacientů. kteří mají problémy s vysokým krevním tlakem. Pro domácí použití se hodí zejména široká škála digitálních tonometrů, které jsou narozdíl od rtuťových tonometrů, uživatelsky velmi přívětivé a jednoduché na ovládání. Můžete si vybrat tonometry pažní, zápěstní, se sofistikovanými paměťovými funkcemi nebo kombinované s měření EKG. Rozmanitá je také škála nabízených manžet. 

Značka (0)
  • Hledám ...
  • Nebyly nalezeny žádní výrobci
 

Digitální tlakoměr je elektronické zařízení, které slouží k měření krevního tlaku. Tlakoměr měří dvě hlavní hodnoty: systolický tlak (horní číslo) a diastolický tlak (dolní číslo). Systolický tlak udává tlak v arteriích během srdečního stahu, zatímco diastolický tlak udává tlak v arteriích mezi srdečními stahy, kdy je srdce uvolněné.

Funkce digitálního tlakoměru:

  • Manžeta: Digitální tlakoměr má pružnou manžetu, kterou upevníte kolem horní části paže. Manžeta se nafoukne, aby zastavila průtok krve a poté pomalu opouští tlak, aby umožnila měření tlaku.
  • Snímání tlaku: Tlakoměr má senzor, který měří tlak uvnitř manžety. Během nafukování a následného opouštění manžety senzor registruje tlakové změny.
  • Zobrazení výsledků: Naměřené hodnoty systolického a diastolického tlaku jsou zobrazeny na digitálním displeji tlakoměru. Některé tlakoměry mohou také zobrazovat tepovou frekvenci (pulz).
  • Ukládání dat: Některé digitální tlakoměry mají funkci ukládání měření, což umožňuje uživatelům sledovat změny krevního tlaku a mít přehled o svém zdravotním stavu.

Digitální tlakoměry jsou obvykle snadno ovladatelné, přesné a vhodné pro domácí použití. Jsou ideální pro sledování krevního tlaku u pacientů s hypertenzí nebo u osob, které potřebují pravidelně monitorovat svůj zdravotní stav. Před použitím tlakoměru je však vždy dobré se seznámit s přiloženými návody a zajistit správné měření a interpretaci výsledků.

Zapojte se do našeho věrnostního programu