Upozornění! Z technických důvodů budeme vaše objednávky expedovat se 3-4 denním zpožděním. Omlouváme se za případné komplikace. Děkujeme za pochopení.

Poradna

Vaše zdraví je pro nás na prvním místě. Nasloucháme vám a respektujeme vaše přání týkající se péče o zdraví.

Ať už potřebujete pomoci s výběrem vhodného léku, doplňku stravy či vitamínu, naši lékárníci jsou tu pro vás! Poradí vám nejen s klasickými léčivy, ale mají zkušenosti i s přírodní léčbou, bylinnou terapií, Bachovými esencemi či homeopatií.

Zeptejte se našeho lékárníka

Splněno
Vyplňte Vaše jméno
Splněno
Vložte validní email
Musíte vyplnit Zprávu
Splněno
Zaškrtněte prosím souhlas GDPR
11. Duben 2012
Dobrý den, 5ti letý syn má častý kašel. Chtěla bych přístroj na dýchání vincentky nebo,aby vincentka šla z přístroje do vzduchu a oni tak mohly vdechovat vincentru ze vzduchu.Jaké přístroje byste mi mohly doporučit?
Odpověď lékárníka:

Do inhalátorů Vincentku používat obecně lze, do zvlhčovačů (které zvlhčují mlžinou celou místnost) to buhožel možné není. Doporučujeme tyto přístroje:

omron compair
Inhalator membranový

11. Duben 2012
Dobrý den, chci se zeptat, jak správně likvidovat prošlé, či nepotřebné léky. Dříve jsem je nosila do lékáren, kde měli specialní kontejner. Děkuji za odpoveď.
Odpověď lékárníka:

Nepotřebné léky nevyhazujte, i nadále je vracejte do lékárny, která zajistí jejich bezpečnou likvidaci. Léky s prošlou dobou použitelnosti mohou mít zvýrazněné nežádoucí účinky, případně v nich dochází k chemickým změnám,které je znehodnotí. Předpokládáme, že velkou většinu starých léků lidé likvidují způsobem zcela nevhodným – např. spláchnutím do toalety nebo vyhozením mezi odpadky. Je třeba si však uvědomit, že staré léky patří mezi nebezpečné odpady a poškozují životní prostředí, proto bychom je měli vracet do lékáren, které je předají k likvidaci specializovaným fir­mám

1. Únor 2012
Dobrý den, chci se zeptat, jak dlouho platí recept a jaké množství léčivého přípravku lze na jeden recept předepsat?
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, recept na antibiotika a antimikrobiální chemoterapeutika (mimo lokálních) platí 5 kalendářních dnů, recept na ostatní léky platí 14kalendářních dnů.. Platnost se počítá včetně dne, kdy lékař recept vystavil. . Recept vystavený lékařskou pohotovostní službou platí 1 kalendářní den po dni vystavení a poukázka na zdravotnické pomůcky 1 měsíc. Opakovací recept platí 6 měsíců.

19. Leden 2012
Dobrý den, chci poprosit o radu. Řadu let mne trápí plíseň na chodidlech a také na nehtech nohou. Doporučte mi prosím nějaký přípravek, který bude mít dlouhodobý efekt. Děkuji
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, s podobným problémem se v naší lékárně setkáváme poměrně často. Antimykotických přípravků je několik, ale léčba plísní, zejména pokud jsou na nehtech, případně pod nimi, je poměrně zdlouhavá záležitost, která vyžaduje trpělivost a pravidelnost v používaní, ať už zvolíte jakýkoli přípravek. U nas doporučujeme
Lamisil gel
Canesten crm.20g

25. Říjen 2011
Dobrý den, prosím o radu. Co mi chybí, když mne chytá křeč do lýtkového svalu?? Dost často do levého, občas do pravého. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, nejčastější příčinnou svalových křečí je nedostatek hořčíku a to díky silnému pocení, fyzické námaze a stresu, jednostrannou dietou, po průjmech, zvracení a podobně. Někdy také nedostatkem vitamínů skupiny B a vitamínu E. Jako prevenci vzniku křečí doporučujeme doplnění hořčíku a vitamínů skupiny B, případně vyváženou stravou.

Muscoaktiv
Magnesium-B6

Při přetrvávajících obtížích a zhoršení stavu se poraďte s lékařem. Někdy mohou být křeče způsobené nervovým nebo žilním onemocněním.

25. Říjen 2011
Trpím dlouhodobou rýmou a užívám Olynth. Už mi nezabírá. Co byste mi doporučili?
Odpověď lékárníka:

Dlouhodobá aplikace (delší než 1 týden) nosních sprejů a kapek, které obsahují dekongestiva není vhodná. V těchto případech jsou vhodnější kapky nebo spreje obsahující koncentrovaný roztok mořské soli, který nepoškozuje nosní sliznici a nevyvolává návyk a je vhodný i pro těhotné ženy a pacienty s vysokým krevním tlakem.

Quixx
Humex – mořská voda

Pokud obtíže nezmizí, je třeba navštívit lékaře.

18. Říjen 2011
Dobrý den, již řadu let se potýkám s akné, jsou období kdy se mi daří tyto potíže zvládat lépe a naopak období, kdy si s akné nevím rady. Můžete mi doporučit nějakou vhodnou kosmetiku?
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, akné patří k nejčastějších chronických onemocněním kůže často se vyskytujícím hlavně v období puberty. Pokud jsou vývody mazových žláz uzavřené (ucpané), tak snadno vzniká akné, které se následně může zanítit. Při neléčeném akné se mohou tvořit jizvyčky . Stav zhoršují roztoči, kvasinky a různé bakterie, které se mohou v zanícené mazové žláze množit.

Léčba akné spočívá ve zlepšení obnovy buněk, v redukci tvorby mazu a omezení množení bakterií. Při mírné až střední formě akné lze doporučit.

  • 2× denně používat antibakteriální přípravek, který zabraňuje nadměrné tvorbě mazu
  • přípravky s deriváty vitamínu A (odpadávání odumřelých kožních buněk)
  • je možné také používat antibiotika popřípadě i některé druhy antikoncepce

Z konkrétních připravků můžeme doporučit tyto:

CutisHelp AKNE

Clinical anti-acne tob.

EUCERIN čistící pleť.voda 200

17. Říjen 2011
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Wobenzym, čeká mě operace a paní doktorka mi jej doporučila, proto se chci zeptat, jak často se užívá a kolik tablet bych musela brát. Děkuji
Odpověď lékárníka:

Wobenzym je určitě dobrou volbou před plánovanou operací, pomáhá právě díky účinným enzymům regenerovat operované tkáně a jejich okolí, ale má celkově příznivý účinek na celé tělo. Dávkování je zpočátku poněkud náročné pro ty, kdo těžko snáší polykání většího množství tablet, neboť se dávkuje 5 až 10 tablet ráno, v poledne i večer, po jídle. Po několika dnech se dávka snižuje až se ustálí na 3 tabletách 3× denně.

Zapojte se do našeho věrnostního programu