Upozornění! Z technických důvodů budeme vaše objednávky expedovat se 3-4 denním zpožděním. Omlouváme se za případné komplikace. Děkujeme za pochopení.
Obrázek je ilustrativní

Enhydrol Forte 10 sáčků

Enhydrol FORTE je rehydratační roztok se složením doporučeným ESPGHAN pro kojence a děti od ukončeného 4. měsíce věku. Používá se pro doplnění vody a elektrolytů u stavů hrozících odvodněním organismu, jako je průjem, horečka a zvracení.

Skladem na e-shopu
Zaregistrujte se a nákupem získáte 76 bodů
Běžná cena: 100 Kč 76 Kč Ušetříte: 24 Kč

Enhydrol FORTE 10 sáčků

Enhydrol FORTE - Určeno k rehydrataci při průjmových onemocněních, horečce a zvracení. Potravina pro zvláštní lékařské účely. Prášek pro přípravu perorálního roztoku. Pro kojence a děti od ukončeného 4. měsíce věku.

Enhydrol FORTE je rehydratační roztok se složením doporučeným ESPGHAN pro kojence a děti od ukončeného 4. měsíce věku. Užívá se pro doplnění vody a elektrolytů u stavů hrozících odvodněním organismu, jako je průjem, horečka či zvracení. Rehydratační roztok je ochucen přírodní pomerančovou příchutí pro zlepšení příjmu roztoku zejména dětskými pacienty. Obsahuje zázvorový extrakt, který uklidňuje žaludek a mírní nutkání ke zvracení. Díky antiemetickému (proti zvracení) účinku zázvorového extraktu lze Enhydrol FORTE použít pro rehydrataci při onemocněních, která doprovází podráždění žaludku a nebo při cestování.

Enhydrol FORTE musí být užíván pouze na základě doporučení lékaře nebo osoby kvalifikované v oblasti farmacie nebo výživy. Enhydrol FORTE není vhodný jako jediný zdroj výživy a není určen pro parenterální použití. Těhotné a kojící ženy mohou přípravek užívat po poradě s lékařem.

Pokud se ani po 16-ti hodinách roztoku odvodnění nezlepší, nebo dokonce zhorší, je nutný příjem pacienta do nemocnice.

Složení Enhydrol FORTE 10 sáčků

Glukóza, chlorid sodný, citronan sodný, chlorid draselný, zázvorový extrakt, přírodní aroma pomeranč.

Obsah iontů

Glukóza (110 mmol/l), NA+ /60 mmol/l), K+ (20 mmol/l), Cl- (50 mmol/l), citronan (10 mmol/l).

Osmolalita hotového roztoku: 240+-10 mOsm/kg

Způsob použití

Obsah sáčku rozmíchejte ve 200 ml pitné vody (pro kojence v převařené vychlazené kojenecké vodě). Množství tekutiny, ve které je obsah sáčku rozpuštěn, musí být dodrženo, aby bylo dosaženo optimálního množství solí, cukrů a tekutin v roztoku.

Roztok Enhydrol FORTE vždy podávejte chlazený na 4-8°C. Připravený roztok ihned spotřebujte.

Balení Enhydrol FORTE 10 sáčků

10 sáčků

Další upozornění

Přípravek Enhydrol FORTE 10 sáčků je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

PDK3488021
VýrobceAKACIA
FTSNutriční výživa
Charakte­ristikaPotravinový doplněk

Přibalový leták Enhydrol Forte 10 sáčků

Přibalový leták si před použitím pozorně prostudujte

Stáhnout přibalový leták

Recenze produktu Enhydrol Forte 10 sáčků

0 %
0 hodnocení
5 0x
4 0x
3 0x
2 0x
1 0x

Diskuze k produktu Enhydrol Forte 10 sáčků

Potřebujete poradit? Neváhejte se nás zeptat v diskuzi
J
Dotaz k produktu 1 odpověd
Dobry den, Jedna se mi o Enhydrol forte. Dostal jsem ho v lekarne (je mi 28 let) a doma koukam,ze je to pro kohence a deti. Nevadi,predpokladam,ze mi to nijak neublizi. Co mi ale prijde hodne nesmyslne je davkovani-podivejte se do pribaloveho letaku na tabulku. Mnozstvi roztoku v ,,ml,, na ,,kg,, hmotnosti ditete za ,,4 hodiny,, (je to i pro dospely,ale i kdyby jen pro deti). Pak by to znamenalo,ze do 30 kg ditete mam v pripade ,,stredni,, nalit kazde 4 hodiny 3 litry toho roztoku??? J.Krejcar
Odpověď lékárníka

Dobrý den,

Jedná se o rehydratační roztok, který se používá u průjmovitých onemocnění. Zvláště u dětí dochází k dehydrataci organismu velmi rychle a může to velmi snadno přejít k život ohrožující situaci. V závislosti na síle průjmu a počtu průjmovité stolice za poslední 4 hodiny se vypočítává ztráta vody a elektrolytů a podle toho se určuje dávkování. Dávkování, které jste popsal bude pravděpodobně správné s tím, že se aplikuje po lžičkách. Pokud se vám to zdá být moc, povšimněte si prosím příznaků ve vémi uváděné střední kategorii dehydratace - např. vyschlé sliznice, pláč s absencí slz, kůže nemá dost tekutin a proto velmi pomalu vyhlazuje kožní řasu - obecně se jedná o stav nahraně před hospitalizací. Pro ověření doporučuji využít přímo stránky enhydrol.cz (v liště nabídek nahoře je záložka - výpočet dávkování).

Děkujeme za Váš dotaz,

s pozdravem

Mgr. Jan Justra

Dotaz k produktu 1 odpověd
může se enhydrol pít při diabetu? Děkuji za odpověď.
Odpověď lékárníka

Dobrý den,

Enhydrol pravděpodobně nebude vhodný díky obsahu glukózy.

Děkujeme za Váš dotaz,

s pozdravem

Mgr. Jan Justra

Mohlo by vás zajímat

Zapojte se do našeho věrnostního programu