Obrázek je ilustrativní

Emoxen gel 100g

Přípravek Emoxen Gel se používá k léčbě poúrazových bolestivých stavů, jako jsou pohmoždění, podvrtnutí kloubu a poranění měkkých částí kloubů včetně poúrazového zánětu výstelky kloubního pouzdra, zánětu kloubního váčku a zánětu šlach. Čtěte pozorně příbalový leták.

Před použitím si přečtěte příbalovou informaci
Skladem na e-shopu
Zaregistrujte se a nákupem získáte 192 bodů
Běžná cena: 205 Kč 192 Kč Ušetříte: 13 Kč

Emoxen gel drm.gel.100g

Jedná se o humánní léčivý přípravek, takže doporučujeme pečlivé pročtení příbalové informace (tzv. příbalový leták).

1. Co je přípravek Emoxen a kčemu se používá

Přípravek Emoxen obsahuje léčivou látku naproxen, který patří do skupiny nesteroidních protizánětlivých léčiv a působí protizánětlivě a proti bolesti. Přípravek Emoxen se používá kléčbě poúrazových bolestivých stavů, jako jsou pohmoždění, podvrtnutí kloubu a poranění měkkých částí kloubů včetně poúrazového zánětu výstelky kloubního pouzdra, zánětu kloubního váčku a zánětu šlach.

 

Přípravek se dále používá k léčbě bolestivých stavů při degenerativních onemocněních kloubů kolene a ruky (artróza). V tomto případě lze Emoxen používat pouze na doporučení lékaře. Přípravek mohou používat dospělía dospívající od 12 let. Pokud se do 7 dnů nebudete cítit lépe nebo pokud se Vám přitíží, musíte se poradit s lékařem.

2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete přípravek Emoxen používat

Nepoužívejte přípravek Emoxen

  • jestliže jste alergický(á) na léčivou látku nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou vbodě 6)
  • jestliže jste někdy měl(a)po užití kyseliny acetylsalicylové nebo jiných přípravků proti zánětu a bolesti alergickou reakci, projevující se jako kožní vyrážka (kopřivka), rýma nebo obtíže s dýcháním;
  • jestliže jste v posledních třech měsících těhotenství.

 

Upozornění a opatření

Před použitím přípravku Emoxen se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem:

  • jestliže máte onemocnění jater, ledvin nebo vředové onemocnění žaludku či dvanáctníku. Přípravek neaplikujte na poraněnou kůži, na rány nebo na místa postižená kožní infekcí.

 

Během léčby a ještě 2 týdny po jejím ukončení nesmíte vystavovat léčená místa přímému slunečnímu záření ani ultrafialovému záření v soláriích. Během používání tohoto přípravku se může objevit přecitlivělost na světlo. Přípravek nesmí přijít do styku se sliznicí a očima. Pokud by se tak stalo, sliznici důkladně omyjte a oči vypláchněte větším množstvím vody.

 

Přípravek se nemá aplikovat dlouhodobě a stejně tak je třeba se vyhnout aplikaci na rozsáhlé plochy. V případě vzniku reakce z přecitlivělosti (alergické reakce) projevující se jako otok v obličeji a dušnost přerušte léčbu a okamžitě vyhledejte lékaře.

 

Děti a dospívající

Přípravek není určen pro děti do 12 let.

 

Další léčivé přípravky a přípravek Emoxen

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat. Bez porady s lékařem nenanášejte jiné přípravky na stejná místa jako Emoxen.

 

Informujte svého lékaře nebo lékárníka zejména pokud užíváte přípravky obsahující kyselinu acetylsalicylovou k prevenci tvorby krevních sraženin.

 

Těhotenství, kojení a plodnost

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se sesvým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek používat.

 

V prvních šesti měsících těhotenství můžete přípravek používat pouze v závažných případech. Neaplikujte jej ale dlouhodobě nebo na rozsáhlou oblast kůže. V posledních třech měsících těhotenství nesmíte tento léčivý přípravek používat.

 

Léčivá látka tohoto přípravku se může v malém množství vylučovat do mateřského mléka. Pokud kojíte, obraťte se na svého lékaře, který Vám poradí, zda přerušit kojení nebo léčbu přípravkem Emoxen.

Používání přípravku nemá vliv na plodnost.

 

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Tento léčivý přípravek neovlivňuje Vaši schopnost řídit a obsluhovat stroje.

 

Přípravek Emoxen obsahuje ethylparaben

Může způsobit alergické reakce (pravděpodobně zpožděné).

3. Jak se přípravek Emoxen používá

Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

 

Emoxen je určen ke kožnímu podání.

 

Při poúrazových stavech jako je pohmoždění kloubu, podvrtnutí kloubu, poranění měkkých částí kloubů včetně následných zánětlivých reakcí aplikujte přiměřené množství gelu (na plochu 10 x 10 cm se použije přibližně 4 cm dlouhý proužek gelu) na postižené místo 2-6x denně po dobu 7 až 14 dnů. Pokud se obtíže do 7 dnů nezlepší, poraďte se o dalším používání přípravku slékařem. Bez porady s lékařem nepoužívejte tento přípravek déle než 14 dnů.

 

Při osteoartróze kolenního kloubu a kloubů ruky používejte přípravek pouze na doporučení lékaře. Na bolestivé místo aplikujte přiměřené množství gelu (na plochu 10 x 10 cm se použije přibližně 4 cm dlouhý proužek gelu) 3-4x denně.

 

Gel jemně vetřete do kůže.

 

Ošetřená místa nesmíte zakrývat neprodyšnou náplastí, obvazem nebo bandáží. Přípravek nesmíte nanášet na velké plochy, poraněnou kůži, rány nebo místa postižená kožní infekcí. Po aplikaci gelu si umyjte ruce, pokud nejsou ošetřovaným místem.

 

Použití u dětí a dospívajících

Přípravek není určen dětem do 12 let.

 

Jestliže jste použil(a) více přípravku Emoxen, než jste měl(a)

Předávkování přípravkem Emoxen je velmi nepravděpodobné. Při náhodném požití přípravku vyhledejte lékaře.

 

Máte-li jakékoli další otázky týkající se používání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4. Možné nežádoucí účinky

Podobně jako všechny léky může mít i tento přípravek nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Byly hlášeny následující nežádoucí účinky:

 

Vzácné (vyskytují se u 1 až 10 osob z 10 000): podráždění kůže projevující se kožní vyrážkou, zčervenáním, podrážděním a svěděním.

Velmi vzácné (vyskytují se u méně než 1 osoby z 10 000, včetně jednotlivých případů): reakce z přecitlivělosti, projevující se jako otoky v obličeji nebo dušností, přecitlivělost na světlo.

 

Při dlouhodobém používání na velké plochy kůže se může vyskytnout bolest hlavy, ospalost, průjem, nucení na zvracení (četnost výskytu těchto nežádoucích účinků není známa).

 

Hlášení nežádoucích účinků

Pokud se u Vás vyskytne kterýkoli z nežádoucích účinků, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Stejně postupujte v případě jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci. Nežádoucí účinky můžete hlásit také přímo na adresu:

 

Státní ústav pro kontrolu léčiv

Šrobárova 48

100 41 Praha 10

 

webové stránky: www.sukl.cz/nahlasit-nezadouci-ucinek.

 

Nahlášením nežádoucích účinků můžete přispět k získání více informací o bezpečnosti tohoto přípravku.

5. Jak přípravek Emoxen uchovávat

Uchovávejte tento přípravek mimo dohled a dosah dětí.

Chraňte před chladem a mrazem. Uchovávejte v dobře uzavřeném obalu, aby byl přípravek chráněn před vlhkostí. Nepoužívejte tento přípravek po uplynutí doby použitelnosti, uvedené na krabičce. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce.

Nevyhazujte žádné léčivé přípravky do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak naložit s přípravky, které již nepoužíváte. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

6. Obsah balení a další informace

Co přípravek Emoxen obsahuje

Léčivou látkou je naproxenum 1 g gelu obsahuje naproxenum 100 mg.

Pomocnými látkami jsou chloralhydrát, levomenthol, ethanol 96%, ethylparaben, karbomer, hydroxid sodný a čištěná voda

 

Jak přípravek Emoxen vypadá a co obsahuje toto balení

Přípravek Emoxen je homogenní bílý gel svůní mentholu.

Krabička obsahuje zaslepenou aluminiovou tubu s plastovým uzávěrem.

Velikost balení: 1 tuba s 50 nebo 100 g gelu

PDK3959328
VýrobceEMO FARM
FTSKlouby
Charakte­ristikaHumánní léčivý přípravek

Přibalový leták Emoxen gel 100g

Přibalový leták si před použitím pozorně prostudujte

Stáhnout přibalový leták

Recenze produktu Emoxen gel 100g

0 %
0 hodnocení
5 0x
4 0x
3 0x
2 0x
1 0x

Diskuze k produktu Emoxen gel 100g

Potřebujete poradit? Neváhejte se nás zeptat v diskuzi
K
Dotaz k produktu 1 odpověd
Dobrý den, maminka si vyčetla v časopise reklamu na Emoxen gel 100 mg na revma v kloubech. Já našla ve vaši lékárně Emoxen gel za 125 Kč, ale nikde jsem se nedočetla,že je na revma v kloubech.Děkuji za odpověď
Odpověď lékárníka

Dobrý den,

účinnou látkou Emoxen gelu je naproxen, který funguje proti bolesti a zánětu. Využívá se jako podpůrný prostředek při zraněních měkkých tkání a kloubů a při osteoartróze (což je zánětlivé onemocnění kloubu). Při revmatických potížích může mít  ze své podstaty mírný potenciál ulevit od bolesti a mírnit zánět, nicméně obecně platí, že topické formy (masti, gely, krémy) léčiv jsou při užití do kloubu méně účinné a při artritické bolesti budou mít nižší účinek.

Děkujeme za Váš dotaz,

s pozdravem

Mgr. Jan Justra

Mohlo by vás zajímat

Zapojte se do našeho věrnostního programu