Přebalování

Přebalování je základním aspektem péče o novorozence a malé děti. Správná technika a kvalitní produkty mohou zásadně přispět k pohodě vašeho dítěte a snížit riziko podráždění kůže.

Značka (0)
  • Hledám ...
  • Nebyly nalezeny žádní výrobci
 

Přebalování je chvíle pro interakci s vaším dítětem, kdy mu můžete poskytnout nežné doteky a zpívat mu písničky. Toto denní rituál vytváří pouto mezi vámi a vaším dítětem a může být krásným způsobem, jak prožívat společné okamžiky. I přesto je nutno dodat, že teorie a praxe se někdy velmi liší. Obzvláště pravdivě to vnímají rodiče u svých dětí. Přesto existuje několik principů, které k přebalování patří a jejich sledování vám usnadní práci. 

Jak na to

1. Připravte si všechno, co potřebujete: Jednou ze zbytečných komplikací je zjištění v průběhu přebalování, že některou nutnou součást němám po ruce. Proto si před samotným přebalováním nachystejte pleny, vlhčené ubrousky, ochranný krém a čistý obleček. To vám pomůže předejít zbytečnému stresu a potenciálně nebezpečným situacím během přebalování.

2. Udržujte dítě čisté a suché: Dítěti pravidelně měňte plenky, a to zejména po každém stolici nebo močení. Vlhkost a zbytky moči nebo stolice mohou způsobit podráždění kůže. Je dobré pamatovat, na to, že nepohodlí dítěte pocítíme i my.

3. Používejte ochranný krém: Ochranné krémy nebo masti jsou skvělou prevencí proti opruzeninám. Některé i pomáhají regenerovat již podrážděnou pokožku. Proto nanášejte tenkou vrstvu krému při každém přebalování.

4. Vlhčené ubrousky: Vlhčené ubrousky jsou skvělým pomocníkem k očištění dítěte před nasazením nové plenky. Zvolte ty bez vůní a chemikálií, které by mohly dráždit kůži. Obzvláště citlivou pokožku ale nejlépe ošetříte teplou vodou a řádným osušením.

5. Nechejte kůži dýchat: Při každém přebalování nechte pokožku dítěte na chvíli volně dýchat bez plenky. To umožní kůži oschnout a snižuje riziko podráždění.

6. Bezpečnost na prvním místě: Během přebalování buďte vždy s dítětem a neodcházejte od přebalovacího stolu či podložky. I malé děti, od kterých bychom to nečekali, se mohou obrátit nebo spadnout.

 

7. Odpad: Je dobré mít vedle sebe nachystaný pytlík nebo kontejner na použité pleny, abyste je mohli rychle a hygienicky vyhodit.

 

Zapojte se do našeho věrnostního programu