Rakytník řešetlákový
Plody rakytníku řešetlákového jsou bohatým zdrojem vitamínů, zvláště pak vitamínu C. Kromě toho obsahují provitamin A, vitaminy B1, B2, B6, C, E, K1 a F, flavonoidy, karotenoidy a další zdraví prospěšné látky, které pomáhají chránit organismus před oxidativním stresem, podporují přirozenou obranyschopnost a mají blahodárné účinky na celkový stav organismu.
Nejprodávanější
Rakytník přispívá k:
- posílení imunitního systému,
- detoxikaci organismu,
- zlepšení stavu pokožky,
- správnému fungování kardiovaskulárního systému,
- podpoře trávení.
Užívat lze také čerstvé bobule rakytníku nebo sušené případně si z nich nebo z lístků připravit čaj
Rakytník lze užívat i během těhotenství na posilování imunity. Příznivě působí také na kvalitu pleti, se kterou mívá mnoho těhotných žen problém nebo proti stresu.
Rakytník má široké uplatnění i v potravinářství. Z rakytníku se vyrábějí marmelády, džemy, šťávy, oleje, likéry a sirupy. Rakytník nachází upltnění i v kosmetice. Je součástí šamponů, krémů, mastí apod.