Rakytník řešetlákový

Plody rakytníku řešetlákového jsou bohatým zdrojem vitamínů, zvláště pak vitamínu C. Kromě toho obsahují provitamin A, vitaminy B1, B2, B6, C, E, K1 a F, flavonoidy, karotenoidy a další zdraví prospěšné látky, které pomáhají chránit organismus před oxidativním stresem, podporují přirozenou obranyschopnost a mají blahodárné účinky na celkový stav organismu.

Značka (0)
  • Hledám ...
  • Nebyly nalezeny žádní výrobci
 

Rakytník přispívá k:

  • posílení imunitního systému,
  • detoxikaci organismu,
  • zlepšení stavu pokožky,
  • správnému fungování kardiovaskulárního systému,
  • podpoře trávení.

Užívat lze také čerstvé bobule rakytníku nebo sušené případně si z nich nebo z lístků připravit čaj

Rakytník lze užívat i během těhotenství na posilování imunity. Příznivě působí také na kvalitu pleti, se kterou mívá mnoho těhotných žen problém nebo proti stresu.

Rakytník má široké uplatnění i v potravinářství. Z rakytníku se  vyrábějí  marmelády, džemy, šťávy, oleje, likéry a sirupy. Rakytník nachází upltnění i v kosmetice. Je součástí šamponů, krémů, mastí apod.

 

Zapojte se do našeho věrnostního programu