Vláknina, psyllium

Pro správné fungování trávicího traktu je důležité přijímat vlákninu v dostatečném množství. Odborníci na výživu doporučují přijmout 30 g vlákniny každý den. Vláknina je složka potravy, která je pro člověka v podstatě nestravitelná. Díky tomu prochází trávicím traktem a zvyšuje náplň střev, čímž povzbuzuje střeva k činnosti. Je schopna navázat na sebe škodlivé látky a vyloučit  je z těla ven. Existují dva druhy vlákniny - rozpustná a nerozpustná.

Značka (0)
  • Hledám ...
  • Nebyly nalezeny žádní výrobci
 

Rozpustná vláknina na sebe váže velké množství vody a bobtná. Pomocí bakterií v těle se částečně rozkládá. Podporuje správný metabolismus tuků a navozuje pocit sytosti. Mezi nejužívanější rozpustnou vlákninu patří psyllium, které vzniká vyčištěním obalů semen jitrocele indického. U těchto druhů vlákniny je důležité přijímat dostatečné množství vody.
Nerozpustná vláknina slouží v těle jako pohlcovač nevítaných látek a zároveň pomáhá k rychlejšímu posunu tráveniny. Navozuje pocit sytosti. Tento typ je vhodný pro prevenci zácpy a nepravidelného vyprazdňování.

Zapojte se do našeho věrnostního programu