Přírodní sladidla

 Existuje mnoho přírodních alternativ k běžnému cukru, které můžete použít jako sladidla.Tyto sladidla jsou přírodní a mají několik výhod používání přírodních alternativ ke slazení ve srovnání s běžným cukrem. Stačí si jen vybrat, které z přírodních sladidel Vám bude vyhovivat jak chuťově, tak svými učínky na zdraví. Ať už aplikujete redukční dietu nebo jste napříkald diabetik, přírodní náhrady klasického cukrou mohou být výbornou volbou.

Značka (0)
  • Hledám ...
  • Nebyly nalezeny žádní výrobci
 

Oblíbené alternativy přírodních sladidel

  • Stevie (steviá): Stevie je sladidlo získávané z listů rostliny stevie (Stevia rebaudiana). Obsahuje nulový kalorický obsah a je mnohem sladší než cukr, takže je ho třeba použít jen malé množství. Stevie je oblíbenou volbou pro lidi, kteří chtějí snížit příjem kalorií nebo cukru.
  • Datlový sirup: Datlový sirup je sladidlo vyrobené z přirozených datlí. Obsahuje vitamíny, minerály a vlákninu, což ho dělá relativně zdravější alternativou k rafinovanému cukru. Má však také cukry, takže i přesto by měl být konzumován s mírou.
  • Čekankový sirup: Čekankový sirup je výrobek získávaný z čekanky, kořenové zeleniny. Obsahuje inulin, což je druh vlákniny, která může sloužit jako prebiotikum, tedy podporuje růst prospěšných bakterií ve střevech. Má nižší glykemický index než cukr, což znamená, že může mít menší vliv na hladinu cukru v krvi.
  • Xylitol: Xylitol je cukerný alkohol, který se přirozeně vyskytuje v některých ovocích a zeleninách. Má nižší kalorickou hodnotu než cukr a také méně vliv na hladinu cukru v krvi. Xylitol je také známý tím, že může pomáhat předcházet zubním kazům a podporovat zdraví zubů.
  • Agávový sirup: Agávový sirup se získává z agávové rostliny. Má nižší glykemický index než cukr a je sladší, takže ho lze použít v menším množství.
  • Erythritol: Erythritol je dalším cukerným alkoholem, který se vyskytuje v některých ovocích a fermentovaných potravinách. Má minimální kalorickou hodnotu a vliv na hladinu cukru v krvi.

Některé z hlavních výhod přírodních sladidel

  • Nižší kalorický obsah: Většina přírodních sladidel má nižší kalorický obsah než běžný cukr. To může být výhodné pro lidi, kteří se snaží snížit kalorický příjem a udržet si zdravou hmotnost.
  • Nižší glykemický index: Mnoho přírodních sladidel má nižší glykemický index než cukr. To znamená, že mají méně vlivu na rychlost zvýšení hladiny cukru v krvi po jejich konzumaci. To je zvláště důležité pro lidi s diabetem nebo ty, kteří se snaží udržet stabilní hladinu cukru v krvi.
  • Vitamíny a minerály: Některá přírodní sladidla, jako například med, obsahují vitamíny, minerály a antioxidanty, které mohou přispět ke zdraví. Například med obsahuje malé množství vitamínů B, vitaminu C, železa a dalších prospěšných látek.
  • Nižší potenciální vliv na zuby: Některá přírodní sladidla, jako xylitol a stevie, mají méně vliv na zuby než běžný cukr. Xylitol může dokonce pomoci předcházet zubním kazům tím, že omezuje růst bakterií, které způsobují zubní plak.
  • Podpora prospěšných mikroorganismů ve střevech: Některá přírodní sladidla, jako například čekankový sirup, obsahují vlákninu nebo inulin, který může sloužit jako prebiotikum. To znamená, že může podporovat růst prospěšných bakterií ve střevech a přispívat ke zdravému trávení.

 

Zapojte se do našeho věrnostního programu