Přírodní šťávy a džusy

V této sekci naleznete oblíbené druhy džusů a šťáv jako jsou štáva z Aloe Vera, z pludů Goji nebo červené řepy. Jedná se o netradiční nápoje, které mají vysoký obsah vitamínu, minerálu a dalších zdraví prospěšných látek. Jedná se o moderní nápoje, které stále získávají na popularitě a na významu zejména jako forma doplňku pestré, zdravé a vyvážené stravy. 

Značka (0)
  • Hledám ...
  • Nebyly nalezeny žádní výrobci
 

Šťáva z červené řepy

Šťáva z červené řepy je populární nápoj, který se získává lisováním červené řepy a následným konzumováním. Tento džus je oblíbený díky své výrazné barvě, osvěžující chuti a také kvůli zdravotním přínosům. Červená řepa je bohatá na různé živiny a antioxidanty, což z ní dělá významný příspěvek k zdravé stravě.

Přínosů šťávy z červené řepy:

  • Bohatost živin: Červená řepa obsahuje vitamíny (zejména vitamín C a folát), minerály (jako draslík a železo) a vlákninu. Tyto živiny jsou důležité pro zdraví a správné fungování těla.
  • Antioxidanty: Červená řepa obsahuje antioxidanty, jako je betalain, který dává řepě charakteristickou červenou barvu. Antioxidanty pomáhají bojovat proti poškození buněk způsobenému volnými radikály a mohou mít ochranný účinek proti některým chronickým onemocněním.
  • Podpora trávení: Vláknina obsažená v červené řepě může podpořit trávení a regulovat stolici.
  • Snížení krevního tlaku: Některé studie naznačují, že konzumace šťávy z červené řepy může přispět k mírnému snížení krevního tlaku, což je výhodné pro kardiovaskulární zdraví.
  • Zvýšení fyzické výkonnosti: Některé výzkumy naznačují, že nitráty obsažené v červené řepě mohou zvýšit schopnost organismu transportovat kyslík, což může vést ke zlepšení fyzické výkonnosti.

 

Je však důležité si uvědomit, že šťáva z červené řepy může obsahovat relativně vysoké množství cukru, takže je dobré konzumovat ji s mírou, zejména pokud sledujete příjem cukrů. Může také zanechávat na rtech a jazyku dočasnou červenou barvu, což je normální jev. 

 

Šťáva z aloe vera

Šťáva z aloe vera může nabízet několik potenciálních zdravotních přínosů díky své bohaté složení živin. 

Zde jsou některé z potenciálních zdravotních přínosů šťávy z aloe vera:

  • Zvláčnění pokožky: Aloe vera je tradičně používána pro své hydratační vlastnosti na pokožku. Může pomoci udržet pokožku vláčnou a zklidnit podráždění. Některé studie naznačují, že aplikace aloe vera gelu může pomoci při určitých kožních problémech, jako jsou popáleniny a sluneční spáleniny.
  • Podpora trávení: Konzumace šťávy z aloe vera může mít mírné projímavé účinky a podpořit trávicí systém. Některé lidové léčitelství ji tradičně doporučuje pro zmírnění trávicích problémů.
  • Imunitní systém: Aloe vera obsahuje některé vitamíny a antioxidanty, které mohou podporovat imunitní systém a bojovat proti volným radikálům.
  • Zklidnění zánětů: Aloe vera obsahuje látky, jako jsou polysacharidy a glykoproteiny, které mohou mít protizánětlivé účinky. To může pomoci při zmírňování zánětů a podráždění.
  • Antioxidanty: Aloe vera obsahuje antioxidanty, které mohou chránit buňky před poškozením způsobeným volnými radikály a přispívat k celkovému zdraví.

 

Je však důležité si uvědomit, že účinky aloe vera mohou být individuální a závisí na mnoha faktorech, včetně dávkování, kvality produktu a celkového zdravotního stavu. 

 

Goji šťáva

Goji džus je nápoj vyrobený z plodů goji, což jsou malé červené bobule rostoucí na rostlině nazývané goji (také známé jako vlčí bobule). Tyto bobule jsou považovány za superpotravinu díky své vysoké výživové hodnotě a obsahu živin, včetně vitamínů, minerálů, a antioxidantů. Goji džus se vyrábí lisováním nebo mixováním těchto bobulí za účelem vytvoření konzumovatelné šťávy. Níže jsou uvedeny některé z možných zdravotních přínosů goji džusu:

  • Antioxidanty: Goji bobule jsou známé svým vysokým obsahem antioxidantů, jako jsou vitamín C a beta-karoten. Antioxidanty pomáhají bojovat proti volným radikálům, které mohou způsobovat buněčné poškození a přispívat k stárnutí a různým nemocem.
  • Vitamíny a minerály: Goji bobule obsahují řadu vitamínů a minerálů, včetně vitamínu A, C, E, železa, zinku a draslíku. Tyto živiny jsou důležité pro podporu imunitního systému, zdraví pokožky, očí a dalších tělesných funkcí.
  • Podpora imunity: Díky svému obsahu vitamínu C a dalším živinám může goji džus podporovat imunitní systém a zvýšit odolnost proti infekcím.
  • Zdraví kůže: Antioxidanty a vitamíny obsažené v goji džusu mohou přispět k udržení zdravé pokožky a zlepšení jejího vzhledu.
  • Podpora trávení: Goji bobule obsahují vlákninu, která může podpořit trávicí systém a regulovat stolici.
  • Zvýšení energie: Díky své výživné hodnotě může goji džus přispět k zvýšení energie a vitalitě.

 

Je důležité si uvědomit, že vědecké důkazy podporující všechny tyto přínosy nejsou vždy jednoznačné. Doporučuji volit kvalitní goji džus od renomovaných výrobců a dodržovat doporučené dávkování. Stejně jako u jiných potravin je klíčové mít vyváženou stravu a zohlednit individuální potřeby a reakce těla. 

 

Zapojte se do našeho věrnostního programu