Přípravky pro gynekologické potíže

Gynekologické potíže trapí mnoho žen a to ať už v lehčí formě, kdy jsou tyto problémy schopny zvládnout pomocí vaginálních probiotik, antibaktrialními gely nebo zvýšenou intimní hygiénou, tak ty závažnější kdy je třeba problémy konzultovat s lékařem.

Značka (0)
  • Hledám ...
  • Nebyly nalezeny žádní výrobci
 

Prostředky, které mohou být nápomocny při gynekologických obtížích:

  • Intimní hygiena: Správná intimní hygiena je důležitá pro udržení zdraví vagíny. Doporučuje se používat jemné mýdlo bez agresivních chemikálií a parfémů. Speciální mycí gely určené pro intimní hygienu mohou být také vhodné, ale je důležité vybírat produkty s neutrálním pH, které neporušují přirozenou rovnováhu vaginální mikroflóry.
  • Antibakteriální gely: Použití antibakteriálních produktů by mělo být opatrné. Vagina má vlastní mikroflóru, která pomáhá udržovat rovnováhu a chrání před infekcemi. Příliš časté používání antibakteriálních produktů může narušit tuto rovnováhu a vést k dalším problémům.
  • Probiotika: Probiotika jsou živé mikroorganismy, které mohou podporovat zdraví střev a vagíny. Existují vaginální probiotika, která obsahují kmeny bakterií, které jsou pro zdraví vagíny prospěšné. Tyto produkty mohou být užitečné zejména pro udržení vaginální mikroflóry v rovnováze.
  • Prevence a léčba partnera: Pokud máte opakující se gynekologické potíže, je důležité zajistit, aby i váš sexuální partner byl léčen, pokud je to relevantní. Některé infekce mohou mezi partnery cirkulovat a opakované infekce mohou být způsobeny nedostatečnou léčbou.

 

 

Zmírnění gynekologických obtíží

jako jsou výtok, svědění, pálení nebo zčervenání v oblasti pohlavních orgánů

 

  • Vaginální kuličky, čípky nebo tablety: Tyto produkty mohou obsahovat léčivé látky, které pomáhají zmírnit svědění, pálení a další nepříjemné příznaky. Obvykle se aplikují přímo do vagíny a postupují k místnímu účinku.
  • Krémy nebo roztoky: Krémy a roztoky se mohou nanášet na postiženou oblast, aby zmírnily svědění, pálení nebo zčervenání. Tyto produkty mohou obsahovat látky s protizánětlivými nebo klidnícími účinky.
  • Místně aplikované probiotika: Některé volně prodejné produkty mohou obsahovat probiotické bakterie, které mohou podpořit zdravou mikroflóru vagíny a snížit riziko infekcí.
  • Opatrná volba produktů: Při výběru volně prodejných léků je důležité si důkladně přečíst návod k použití, složení a varování. Pokud máte jakékoli pochybnosti nebo jste alergičtí na určité látky, je vhodné se poradit s lékárníkem nebo lékařem.

 

Zapojte se do našeho věrnostního programu