Prostředky na ústní dutinu

 Péče o ústní dutinu je důležitou součástí celkového zdraví a pohody. Existuje mnoho různých typů přípravků na péči o ústní dutinu, které mohou pomoci předcházet problémům jako jsou zubní kaz, záněty dásní, zubní plak nebo zubní kámen

Značka (0)
  • Hledám ...
  • Nebyly nalezeny žádní výrobci
 

Zdravotní prostředky na zuby zahrnují:

  • Zubní pasta: Nejčastěji používaným prostředkem je zubní pasta, která se aplikuje na zubní kartáček a používá se k čištění zubů. Existují různé druhy past, včetně těch s bělicími složkami, pro citlivé zuby nebo s léčivými přísadami.
  • Ústní voda (ústní roztok): Ústní vody jsou roztoky, které se používají po čištění zubů k vypláchnutí ústní dutiny. Mohou obsahovat antibakteriální látky, které pomáhají snižovat množení bakterií a zánětů.
  • Dentální nit nebo nitník: Tento přípravek se používá k odstranění zbytků jídla a plaku mezi zuby, kam kartáček nemůže dosáhnout. Pomáhá předejít zánětům dásní a zubnímu kazu.
  • Ústní spreje: Ústní spreje mohou obsahovat osvěžující složky nebo léčivé látky, které pomáhají zmírňovat nepříjemný zápach z úst nebo zlepšovat stav dásní.
  • Pastilky a žvýkačky: Některé pastilky a žvýkačky obsahují složky, které podporují produkci slin, což může pomoci při neutralizaci kyseliny a posilování ochranného povlaku zubů.
  • Fluoridní produkty: Fluorid je důležitý pro posílení skloviny zubů a prevenci zubního kazu. Existují speciální přípravky, jako jsou gely nebo lak na zuby, které obsahují vyšší koncentrace fluoridu a mohou se aplikovat u zubaře.
  • Léčebné gely nebo masti: Prostředky s léčivými složkami mohou být použity k léčbě zánětů dásní, aftů (vřídků) nebo jiných ústních problémů.

 

Je důležité si vybrat přípravky na péči o ústní dutinu podle svých potřeb a individuálních problémů. Doporučuje se také pravidelně navštěvovat zubaře nebo dentální hygieničku, aby se prováděla preventivní péče a případné problémy byly odhaleny včas.

U nás v této sekci naleznete:

Prostředky na zuby a zubní náhrady - péče o zuby a zubní náhrady je důležitá pro udržení zdravých úst a zubů. 

Přípravky na opary - opary, známé také jako herpes simplex viry, jsou virové infekce, které mohou postihovat různé části těla, včetně ústní dutiny (opary na rtech)

Prostředky na afty a dásně - afty jsou bolestivá vřídkovitá ložiska na sliznici ústní dutiny, zatímco problémy s dásněmi mohou zahrnovat záněty a krvácení. 

 

Zapojte se do našeho věrnostního programu