Rukavice

Zde naleznete zdravotnické rukavice, které jsou k dispozici pro různé účely v lékařském prostředí. Zdravotnické rukavice jsou nezbytnou součástí bezpečnostního vybavení ve zdravotnických zařízeních, jako jsou nemocnice, kliniky, lékárny a další, ale najdou často využití i v domácnostech.

Značka (0)
  • Hledám ...
  • Nebyly nalezeny žádní výrobci
 

Zde je stručný popis různých druhů zdravotnických rukavic:

 

  • Sterilní a nesterilní gumové rukavice: Sterilní rukavice jsou určeny pro použití při chirurgických zákrocích nebo v jiných prostředích, kde je klíčové udržovat maximální hygienu. Nesterilní gumové rukavice se používají v diagnostických a jiných nechirurgických situacích.
  • Jednorázové vyšetřovací latexové rukavice: Tyto rukavice se používají při lékařských vyšetřeních, jako je kontrolování pacientů, provádění injekcí nebo odběrů krve. Jejich jednorázový charakter zajišťuje hygienu a minimalizuje riziko přenosu infekcí.
  • Rukavice textilní i úklidové: Textilní rukavice se mohou používat pro ochranu rukou při manipulaci s některými materiály či předměty, které by mohly způsobit oděrky nebo jiná poškození. Úklidové rukavice jsou určeny pro úklidové práce, kde je zapotřebí chránit ruce před chemikáliemi nebo jinými nebezpečnými látkami.

 

Je důležité si uvědomit, že výběr správného druhu zdravotnických rukavic závisí na konkrétním úkolu a hygienických potřebách. Vždy je nezbytné dodržovat správné postupy pro nasazování, používání a odstraňování rukavic, aby byla zachována bezpečnost pacientů i zdravotnických pracovníků.

Jednorázové zdravotnické rukavice

jsou k dispozici v různých materiálech, aby vyhovovaly různým potřebám a zohledňovaly alergie na latex.

Zde je podrobnější popis jednotlivých typů rukavic:

  • Latexové rukavice: Latexové rukavice jsou velmi populární díky své pevnosti, pružnosti a pohodlnosti. Jsou ideální pro mnoho lékařských postupů, protože umožňují precizní manipulaci. Nicméně někteří lidé mohou být alergičtí na latex, což může způsobit kožní reakce. V takových případech jsou vhodné alternativy.
  • Nitrilové rukavice: Nitrilové rukavice jsou ideální volbou pro ty, kteří jsou alergičtí na latex. Mají vynikající odolnost vůči propíchnutí a jsou mnohdy preferovány pro chirurgické zákroky a situace, kde je klíčová ochrana proti riziku infekce. Dále jsou oblíbené při manipulaci s chemikáliemi, protože nitrilový materiál odolává mnoha chemickým látkám.
  • Vinylové rukavice: Vinylové rukavice jsou méně odolné než latexové nebo nitrilové, a proto jsou vhodné pro nenáročné úkoly a místa, kde není přímý kontakt s nebezpečnými látkami. Mohou být využity v domácnostech nebo v průmyslových prostředích, kde není vysoká hygienická norma nebo riziko kontaminace.
  • Gumové rukavice: Tento termín může být obecný a zahrnovat různé typy gumových rukavic, včetně těch určených na úklid. Je důležité si vybrat správný typ gumových rukavic v závislosti na konkrétním úkolu. Gumové rukavice jsou vhodné pro úklid, protože chrání ruce před chemikáliemi a jinými nečistotami.

 

Při výběru jednorázových rukavic je důležité zvážit jak materiál, tak také účel použití. Správná volba rukavic zajistí nejen vaši osobní bezpečnost, ale také ochrání pacienty a prostředí před možným šířením infekce.

 

Zapojte se do našeho věrnostního programu