Léky proti bolesti

Bolest je jedním z varovných mechanismů lidského těla. Někdy je ale nežádoucí, nebo neplní svou funkci varovného signálu. Platí to především pro dlouhotrvající, chronickou bolest kloubů a zad, bolesti svalů, menstruační bolesti nebo migrény.

Značka (0)
  • Hledám ...
  • Nebyly nalezeny žádní výrobci
 

Nejčastější potíže a jejich léčba

 

  • Bolesti kloubů a svalů mohou být akutní a chronické. U těch akutní se obvykle jedná o poúrazové nebo pooperační stavy, popřípadě výskyt zánětu. Chronické obvykle souvisí s opotřebením kloubu nebo špatnými pohybovými stereotypy. Nejoblíbenější léky jsou ve formě mastí a gelů. V oblíbenosti vítězí Voltaren.
  • Bolest zubů patří mezi nejhůře snášené druhy bolesti. Bývá silná a velmi nepříjemná. Obvykle upozorňuje na probíhající zánět, nebo hluboký kaz zubu. Podstatou správné léčby je najít příčinu bolestivosti. Do té doby lze bolest zmírnit výplachy šalvějí nebo heřmánkem nebo například přípravkem Ibolex, který tlumí bolest i zánět.
  • Infekce nosohltanu se obvykle ohlásí jako bolest v krku. Ke zklidnění mírně podrážděného hrdla a hlasivek se popíjí nebo kloktá Vincentka. Při silnější bolesti se preferují pastilky, spreje nebo kloktadla s dezinfekčním, popřípadě i znecitlivujícím účinkem. Všechny tři varianty nabízí přípravky Tantum Verde.
  • Bolest zad souvisí nejčastěji s nesprávným držením těla, špatnými pohybovými návyky a (jednostranném) opotřebení organismu. Může se dostavit ale také jako odpověď na úraz nebo zvýšenou pohybovou námahu. V závislosti na příčitě je možné použít masážní gely, prohřívací náplasti, nebo obvyklé léky proti bolesti s protizánětlivou i analgetickou složkou.

Až 72 procent žen zažívá bolestivou menstruaci. Nejčastěji se projevuje bolestí břicha, nohou a bederní oblasti zad. Kromě bylinných čajů a dalších bylinných preparátů existují i osvědčená léčiva k tlumení bolesti. Patří mezi ně například Valetol, Ibalgin, nebo Pandol Extra Rapide pro rychlou úlevu.

Zapojte se do našeho věrnostního programu