Jak o sebe pečovat v zimě

Obzvláště v zimních a mrazivých měsících je třeba brát ohled na stav pokožky, chránit si obličej a více pečovat o své vlasy. Je to období, kdy na nás působí mnohé nepříznivé vlivy – studený vítr, mráz, vlhko či naopak suchý vzduch, a to vše vede ke zhoršení stavu pokožky a vlasů.

Výživa a životní styl

Je dobré používat vhodnou kosmetiku, jen stěží však můžete nahradit správné složení výživy. Tím by měla v každém případě veškerá péče začínat. Co ovlivňuje kondici pokožky :

  • důležitý je dostatečný příjem vitamínů a minerálů – doplnění pomocí ovoce a zeleniny, případně pomocí potravinových doplňků

    Centrum 100tbl

    Cemium 100tbl

  • důležitý je také dostatečný příjem tekutin – vhodné jsou bylinkové čaje

    Apotheke – bylinny čaj na běžné pití

  • dostatek spánku a vhodný a vyvážený biorytmus

    Vhodné přípravky

V době, kdy je vaše pleť vystavována mrazu, nepoužívejte hydratační krémy s vysokým obsahem vody.

Při pobytu ve venkovním prostředí se spíše snažte užívat dostatečně mastné výrobky, které kompenzují sníženou činnost mazových žláz. Na pokožce v podstatě vytvoří jakousi ochrannou masku, která brání přebytečnému vysoušení a chrání před škodlivými látkami.
Bioderma – cold cream
Panthederm krem

Péče o rty

Rty mohou v zimě častěji popraskat. Užívejte tedy vyživující balzámy s obsahem včelího vosku či rostlinných olejů.
Labelo
Regina – pomada na rty

Péče o vlasy

Vlasy se v zimě více třepí, lámou a ve zvýšené míře též vypadávají. Je vhodné užívat kvalitní šampony, které vlasy chrání a hydratují po celé délce, a balzámy proti lámavosti a třepení vlasů.
Eucerin – šampon
Vichy – šampon 200ml

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu