Oblíbené přípravky na klouby

Problémy s pohybovým aparátem se mohou objevovat v každém věku. Ať už jsou projevem růstových bolestí, zátěže kloubů při sportování nebo jejich prostým opotřebováním, například z důvodu nesprávného držení těla.

Bolesti kloubů nejčastěji vznikají při poškození chrupavky, jejíž povrch se natolik zdrsní, že ji nedokáže vyrovnat ani synoviální tekutina, která obvykle snižuje tření jedné plochy o druhou. Objevuje se zánět a bolest.

Čím dříve se problém podchytí, tím více se snižuje riziko trvalého poškození kloubní chrupavky.

Nejčastěji se používají preparáty s obsahem kolagenu, který zajišťuje pružnost jak kostí, tak i kloubních chrupavek. Obdobně působí kyselina hyaluronová. Regeneraci chrupavky lze částečně povzbudit přípravky s obsahem chondronitin-sulfátu, glukosaminu a MSM které mají současně potenciál snižovat zánět a bolestivost. Ke správné výživě kloubů a kostí jsou také vhodné přípravky s obsahem vitamínu D, K, zinek, draslík, biotin nebo vitamín C.

Při nadměrné bolestivosti, nebo diagnostikované artróze, osteoporóze, popřípadě jiné obdobné nemoci je vhodné terapii konzultovat s ošetřujícím lékařem.

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu