Lupy ve vlasech

Lupy ve vlasech

Lupy ve vlasech jsou drobné šupinky kůže tzv. šupinatění, které obvykle doprovází svědění a nadměrná tvorba kožního mazu v oblasti vlasové pokožky.

Vznik lupů Lupy ve vlasech nejčastěji vznikají používáním nevhodné vlasové kosmetiky (šampónu, kondicionéru) nebo nedostatečným opláchnutím vlasů. Vliv na lupy má i stres, nevhodné klima (přílišné sucho v interiéru, mráz atd.) Lupy se ve vlasech mohou objevovat i v souvislosti s nedostatkem některého z vitamínů a minerálů. Šupinatění kůže – lupy mohou znamenat i průvodní jev při jiných kožních onemocněních, jako je lupénka, ekzém nebo seborhoická dermatitida. Lupy se vyskytují se ve dvou podobách: tzv. mastné lupy a suché lupy.

Odtranění lupů Co pomůže na lupy ve vlasech?

– Doporučujeme použít některý ze speciálních přípravků na odstranění lupů – šampón nebo vlasovovou kůru. Osvědčeným prostředkem jsou přípravky z Mrtvého moře.

Klorane – na mastné lupy
La-roche – krémový šampon na suché lupy
Ducray – šampon na recidivuicí lupy

– Trpíte-li lupy, pokuste se zamyslet i nad svým jídelníčkem, více pijte, můžete zařadit i vitamín B, selen nebo zinek.
- Z přírodní léčby na lupy může pomoci nanesení citronové šťávy či březové vody.

– Pokud máte šupinatění vlasové pokožky při lupénce, doporučujeme Šampon na lupénku.

– Při seborhoickém ekzému, který se často objevuje u dětí se osvědčuje promaštění vlasové pokožky olivovým olejem a poté postupné opatrné vyčesávání stroupků a šupin vlasové pokožky hustým hřebínkem.

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu