Jak na klíšťata

Hlavní sezónou výskytu klíšťat je jaro a podzim.Klíšťa totiž velmi špatně snáší sucho, proto dlouhá horká léta pro ně nejsou ideálním prostředím.

Podle čeho násklíště dokáže nalézt?

Náš organismus můžeme chránit před jinými nežádoucími organismy narušením schopnosti klíšťat najít naše lidské tělo.Klíšťata a část bodavého hmyzu vyhledává teplokrevné živočichyOrientují se podle oxidu uhličitého? který produkujeme nejen dýcháním, ale i kůží.

Zdravotní rizika spojená s klíšťaty

Hlavními riziky spojenými s hmyzími přenašeči nemocí a klíšťaty, je Lymeská borelióza a infekční zánět mozkových blan (encefalitida). Nejčastějším přenašečem jeklíště obecné. Ročně je u nás infikováno kolem 5 000–7 000 osob.

Jak zvolit vhodný repelent

  • Dnes je na trhu mnoho druhů repelentů a není lehké se v nich orientovat a zvolit ten nejvhodnější. Repelenty působí různě dlouhou dobu, některé mohou působit jen po dobu patnácti minut, jiné až patnáct hodin.
  • Obecně je nejlepší vybírat repelenty, které mají látku zvanou DEET.
  • Přípravek obsahující 23.8% DEET, je schopen Vás ochránit před hmyzem po dobu zhruba pěti hodin. Pro srovnání u přípravků na bázi eukalyptu, jsou to cca 2 hodiny a u přípravků na bázi rostlinných výtažků je to zhruba pouze 10 až 20 minut.

Nabízíme Vám za akční ceny velmi účinné a bezpečné repelenty.

Predator forte

Predator junior

3m ultrathon sprej 100ml

Autan tropical sprej

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu