Měření stáří cév

Měření stáří cév

Lékárna na poliklinice Kyjov

v pátek 15.3.2019

Využijte vyjímečné akce a dojděte si nechat změřit stáří vašich cév. Rezervace probíhá na stránkách

https://rezervace.mojelekarna.cz/

na telefónu 518614524

a nebo se stavte v lékárně a my Vás rádi zaregistrujeme.

Samotné měření probíhá týmem specialistů a zabere Vám jen několik minut. To stojí za to znát stav svých cév. Vhodné zejména pro pacienty starší 50 let, kuřáky a pacienty s nadváhou.

 

Stáří cév = cévní tuhost

Moderním zdravotním trendem dnešní doby, který zlepšuje prevenci a zvyšuje záchyt rizika kardiovaskulárních onemocnění, je měření stáří cév. Měření stáří cév neboli měření cévní tuhosti ukazuje, jak kvalitně proudí našimi cévami krev. Pokud máme cévy zdravé, proudí jimi krev rovnoměrně bez potíží a dostane se až do periferií našeho těla. Pokud máme ale cévy nezdravé/tuhé, proudí jimi krev proti zvýšenému odporu a hrozí nám zvýšené kardiovaskulární riziko, což znamená, že máme daleko větší možnost onemocnět například:

·         ischemickou chorobou srdeční (angina pectoris, srdeční infarkt),

·         ischemickou chorobou dolních končetin,

·         vysokým krevním tlakem,

·         zánětem žil,

·         bércovými vředy,

·         cévní mozkovou příhodou.

 

Pro koho je měření určeno?                                                      

Měření stáří cév si může nechat udělat každý, ale zvýšené riziko hrozí hlavně lidem s nadváhou/obezitou, kuřákům, pravidelným konzumentům alkoholických nápojů, osobám se zvýšenou hladinou cholesterolu či lidem trpícím vysokým krevním tlakem.

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu