Chrápání

Vznik chrápání

Chrápání je nadměrně hlasité dýchání, při němž dochází k vibracím měkkých tkání horních cest dýchacích, u kterých se ve spánku snižuje svalové napětí. Zejména jde o patro, jazyk nebo čípek v dutině ústní. Chrápání bývá často signálem, že v těle není něco v pořádku. Často s chrápáním souvisí obezita, vysoký krevní tlak či chronická rýma.

Příčinami chrápání, především nepravidelného a nárazovitého, může být ovšem i obyčejná únava, nedostatek spánku, špatný režim a stres. U některých lidí tak odstranění chrápání souvisí především s nastolením zdravého životního stylu, ve kterém bude mít své místo relaxace, pravidelný pohyb, vyvážená strava a dostatečný kvalitní spánek.

Léčba chrápání pomocí kapek, sprejů

Kapky proti chrápání jsou novinkou, která funguje na jednoduchém principu. Svým složením udržuje tkáně prokrvené a v napětí, aby nemohlo dojít ke vzniku typických zvuků. Některé kapky proti chrápání se těsně před spaním vdechují z kapesníku, jiné se aplikují přímo do nosu, skrze který stečou do krku. Sprej je ve své podstatě stejný jako kapky proti chrápání, liší se pouze způsobem aplikace – stříká se přímo na zadní stěnu krku.

Adenol sprej
Adenol kapky
Pssst sprej

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu