Psyllium - přírodní vláknina

Psyllium (Jitrocel indický – Plantago ovata)

Psyllium je rostlina s nenápadnými květy a krátkými listy. Tato rostlinka se vyskytuje zejména v Indii, Iráku, Pakistánu a Austrálii. V Indii je užívaná pro své účinky již 2000 let.

Psyllium je stoprocentně přírodní, nenávyková vláknina. Vzniká vyčištěním semen obalů Jitrocele indického. Neobsahuje barviva ani konzervanty.

Psyllium je jedinečným zdrojem vlákniny. Díky vysokému obsahu rozpustné i nerozpustné vlákniny dokáže psyllium již po několika dnech užívání navodit správnou hustotu stolice. Psyllium mechanickou silou odsouvá z trávícího traktu škodlivé zplodiny a zabraňuje tak vstřebávání cukrů a cholesterolu do krve. Po rozpuštění v tekutině nabobtná až 40 krát. Této jeho unikátní vlastnosti se využívá při redukčních kúrách, protože tímto je možné omezit příjem jiné kalorické potravy. Psyllium není návykové a proto je vhodné pro dlouhodobé užívání.

Psyllium 250g
Psyllium 240gr Dr. Popov
Psyllium kapsle 100ks

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu