Imunita

Venku je stále chladnější počasí a ve vašem okolí se objevují častěji nemocní. Trpí chřipkou, rýmou nebo kašlem. To co Vás má ochránit pře podobnými příznaky je Vaše IMUNITA.

Je mnoho přirozených faktorů, které imunitu ovlivňují, jako je
- Dostatečné množství spánku
-Vitamíny přirozeně obsažené v pestré stravě
-Dobře fungující zažívání ( právě v zažívacím traktu je stěžejní část našeho imunitního systému)
-Pohoda, vyhýbání se stresu a přiměřený pohyb

Krom těchto přirozených faktorů, existuje celá řada přípravků, které Vám mohou pomoci v tomto rizikovém období, posílit obranyschopnost organismu. Může se zdát těžké se v celém tom spektru přípravku zorientovat. Uvádíme zde několik přípravků, které fungují různými mechanizmy a jsou velmi dobře snášeny.

Wobenzym – je enzymatický příprvek, který je již dlouhá léta používán na posílení imunity. Některé enzymy v našem těle modulují a řídí správné fungování imunity. Dokáží ji nastartovat a zvýšit její obranyschopnost.

Hlíva ústřičná – prášek z hlívy má prokazatelné léčivé účinky. Obsahuje látky v takovém množství a poměru, který maximálně vyhovuje lidskému organismu. Podstatnou složkou hlívy je beta 1,3 d-glukan, dále obsahuje různé vitamíny, stopové prvky, bílkoviny, mastné kyseliny a vlákninu a právě v podpoře obranyschopnosti je hlíva jedinečná.

Echinacea purpurea – , známá též pod názve třapatka nachová je snad nejznámější léčivou rostlinou této doby . Zabíjí bakterie a viry, redukuje alergie a nevídaně posiluje náš nespecifický imunitní systém, jehož včasná reakce na viry je rozhodující v době epidemií podzimních nemocí.

Mlady ječmen – Mladý ječmen, patří mezi zelené potraviny a je blahodárný pro Váš oslabený organismus. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálních látek, aminokyselin a stopových prvků. Podporuje trávení, působí proti zácpě a výborně detoxikuje celé tělo.

Aloe Vera – je rostlina známá svými výraznými hojivými účinky a zároveň je dlouhá léta používána při prevenci infekcí a chřipkových stavů. Zároveň je výborná při detoxikaci organizmu.

Rakytník řešetlákový – je pro svůj vysoký obsah vitamínu C, idealní rostlinou využívanou pro podporu imunyty

Oscillococcinum – uvádíme i velmi oblíbený přípravek z řad homeopatik, který se používá jak k léčbě tak při prevenci chřipkových stavů.

Přípravků, které se dnes používají je opravdu celá řada, je dobře volit přípravky bezpečné a ohledně jejich užívání se poradit s lékařem či lékárníkem.

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu