Poradna

Vaše zdraví je pro nás na prvním místě. Nasloucháme vám a respektujeme vaše přání týkající se péče o zdraví.

Ať už potřebujete pomoci s výběrem vhodného léku, doplňku stravy či vitamínu, naši lékárníci jsou tu pro vás! Poradí vám nejen s klasickými léčivy, ale mají zkušenosti i s přírodní léčbou, bylinnou terapií, Bachovými esencemi či homeopatií.

Zeptejte se našeho lékárníka

Splněno
Vyplňte Vaše jméno
Splněno
Vložte validní email
Musíte vyplnit Zprávu
Splněno
Zaškrtněte prosím souhlas GDPR
29. Březen 2013
Dobrý den, žádám vás o porovnání produktů Geriavit a Geriastim na užívání pro potlačení únavy a posílení vitality. Děkuji Milena
Odpověď lékárníka:

Dobrý den paní Mileno,

produkty Geriavit a GS Geriastim jsou obsahově téměř totožné, ale kvalitou se jistě liší. Geriavit Pharmaton je švýcarský preparat s certifikací kvality a klinickými studiemi na obsah a kvalitu použitého ženšenu, je mezi pacienty velmi oblíbený a v tomto čase i cenově zvýhodněný-v naší lékárně momentálně Geriavit – 663 Kč.

Přeji Vám dobré zdraví s pozdravem Mgr. Škrábalová

Pharmaton geriavit 100cps

29. Březen 2013
Dobrý den, užíván na podporu růstu vlasů a podporu kvality vlasů jednu tabletku denně Biosil plus a Panthenol kapsle 40 mg od Dr. Müllera, taky jednu kapsli denně. A na podzim mě začaly trochu více vypadávat vlasy a i kvalita se zhoršila, tak chci ještě začít užívat Methionin 500 mg a přípravek Maca od Dr. Popova. Chci se zeptat jestli tyto všechny přípravky můžu spolu užívat a jestli to třeba není už nějak škodlivé všechny tyto přípravky kombinovat? Děkuji
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,
přípravky spolu můžete užívat, nevadí to. Vypadávání vlasů je spojeno i se změnou ročního období a nejvíce se právě objevuje na jaře a na podzim. Pokud bych ale mohla doporučit, existuje přípravek s názvem Dermax, který v sobě obsahuje Biosil, Methionin a Panthenol. Kromě vlasů pomáhá zlepšit i strukturu nehtů a pokožky. Mám ho osvědčený a hodně pacientů je s ním také spokojeno.

S pozdravem

Mgr. Pavlína Kloudová

Dermax popis

29. Březen 2013
Dobrý den, mohu sirup Imunoglukan P4H sirup 250 ml podávat v mléce?
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, není nikde popsáno,že by se sirup Imunoglukan nemohl podávat v mléce. Ale přesto bych vyzkoušela odpovídající dávku sirupu podat v malém množství dět. čaje, aby bylo zřejmé , že tato dávka byla celá přijata. S pozdravem Mgr. Škrábalová

29. Březen 2013
Dobrý den, jsou vitamíny nefdesanté Vápník Hořčík Zinek Skinkomplex tbl.90 vhodné pro těhotné? Děkuji P. V.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den paní Vojtěchová, vitamíny nefdesanté Vápník Hořčík Zninek jsou vhodné a lze je užívat při dodržení doporučeného dávkování v těhotenství.Kromě toho, v současné době lze zakoupit vitaminy s vyváženou kombinací vitamínů a minerálních látek specielně určených pro budoucí maminky.Mgr. Foltýnová

29. Březen 2013
Dobrý den,jsem v druhém trimestru těhotenství a chtěla bych jestli mohu přípravek Humex Mořská voda 100% používat. Děkuji
Odpověď lékárníka:

Dobry den, Humex morskou vodu muzete bez obav pouzivat v celem tehotenstvi i pri kojeni. Jedna se o cistou morskou vodu, ktera je zcela bezpecna, neobsahuje zadne chemicke latky, na ktere by vznikal navyk a poskozovaly by vyvijejici se plod. S pozdravem Zuzana Pelikanova (farmaceutická laborantka)

29. Březen 2013
Dobrý den, mohli byste mi, prosím, poslat přesné složení přípravku Calcium 600+D3 Generica tbl.30, resp. obsah přídavných látek? děkuji, s pozdravem l.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, přípravek Calcium 600+D3 obsahuje jako účinnou látku calcium(vápník) 600mg a Cholekalciferol (vitamin D3) 10 ug obsažené v jedné tabletě. Pomocnými látkami jsou: nosiče (maltodextrin, kroskarameloza, polydextroza, mastenec, hypromeloza) protihrudkující látka (stearan hořečnatý) barvivo (oxid titaničitý). S přáním pěkného dne a s pozdravem Zuzana Pelikánová, farmaceutická laborantka

29. Březen 2013
Dobry den, chtela jsem se zeptat - proc tehotne zeny nesmeji sodu?
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,
těhotné ženy poměrně často trpí překyselením žaludku v důsledku posunu dělohy směrem k žaludku. Tak dochazí k zvýšené sekreci žaludečních šťáv. Soda ma poměrně rychlý a razantní účinek, ale pouze krátkodobý a při jejím dlouhodobějším užíváni může dojít, diky sodíku, který obsahuje, ke zvýšení tlaku krve. Z toho důvodu soda bicarboni není vhodná pro těhotne a v řešení překyselení žaludků se od ní upouští všeobecně.

Existují vhodnější příprakvy pro těhotne, např. Gaviscon.

Děkujeme za zájem

29. Březen 2013
Dobrý den prosím o zaslání rozměrů lékarničky č. 2604750. Děkuji
Odpověď lékárníka:

Dobrý den pane Jiri, rozměry lékárničky jsou 340×250×80 mm. Hezký zbytek dne.

7. Leden 2013
Dobrý den, chtěla bych poprosit o informaci, jak doporučujete užívat Echinaceu (koupila jsem si GS Echinacea FORTE 600) - zda před jídlem nebo raději PO JÍDLE. Předem děkuji.
Odpověď lékárníka:

Dobý den
Echinacea Forte tbl. se může užívat nezávisle na jídle, ale pokud má někdo potíže se žaludkem, doporučila bych užívat spíše po jídle.

GS Echinacea Forte

10. Říjen 2012
Dobrý den, prosím Vás, může se tento přípravek užívat i při řízení motorového vozidla? Manžel je řidič z povolání. Děkuji.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, Přípravek Sedatif PC tbl. 60 je homeopatický přípravek, složen z přírodních látek, naředěných v určitém poměru. U těchto léčiv se nemusíte obávat vedlejších účinků, pokud manžel není přecitlivělý na některou složku tohoto přípravku. Samozřejmě by měl dodržovat správné zásady užívání homeopatických přípravků, tj. po užití přípravku 15 minut nejíst a nepít.

Zapojte se do našeho věrnostního programu