Poradna

Vaše zdraví je pro nás na prvním místě. Nasloucháme vám a respektujeme vaše přání týkající se péče o zdraví.

Ať už potřebujete pomoci s výběrem vhodného léku, doplňku stravy či vitamínu, naši lékárníci jsou tu pro vás! Poradí vám nejen s klasickými léčivy, ale mají zkušenosti i s přírodní léčbou, bylinnou terapií, Bachovými esencemi či homeopatií.

Zeptejte se našeho lékárníka

Splněno
Vyplňte Vaše jméno
Splněno
Vložte validní email
Musíte vyplnit Zprávu
Splněno
Zaškrtněte prosím souhlas GDPR
20. Srpen 2012
Dobrý den, chci se zeptat, zda se může psyllium užívat dlouhodobě, zda na něj nevzníká závislost. Děkuji za odpověď.
Odpověď lékárníka:

Psyllium je přírodní vláknina, která je jako doplněk stravy vhodná mimo jiné i právě proto, že i při dlouhodobém užívání na něj nevzniká závislost a proto je velmi vhodným doplňkem stravy ať už při úpravách zažívání nebo redukčních dietách.

8. Srpen 2012
Dobrý den. Má cenu nechat ještě teď očkovat proti klíštěti? Není už po očkovací sezóně?
Odpověď lékárníka:

Vzhledem k současné situaci výskytu onemocnění a aktivity klíšťat je vhodné zahájit očkování kdykoli. Očkovací sezóna je prakticky celoroční. Je potřeba si uvědomit, že ochrana se získá až 14 dní po druhé dávce. Proto je optimální zahájit očkování v zimních měsících roku tak, aby se ochrana získala ještě před sezónou klíšťat, která začíná v březnu-dubnu. Pokud se rozhodnete pro očkování v současném ročním období, pak je vhodné zvolit zrychlené schéma očkování nebo i klasické schéma s tím, že dřív než se vytvoří ochrana, je dobré se vyvarovat kontaktu s klíšťaty.

8. Srpen 2012
Dobrý den. Chtel bych se zeptat, zda je lepší před vytažením klíštěte zakápnout ho desinfekcí nebo raději ne?
Odpověď lékárníka:

Určitě. Ještě dříve než začneme s klíštětem manipulovat je vhodné nejenom klíště, ale i okolí místa přisátí vydezinfikovat. Jako vhodny dezinfekční prostředek doporučujeme Jodisol, je k dostaní v malém praktickém balení ve formě pera.

"Jodisol ":http://www.prvni-lekarna.cz/…k-liq-1x3-6g

26. Červenec 2012
Dobrý den, chci se zeptat,zda je u Vás v lékarně možné platit Sodexo poukázkami.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, ano, Sodexo poukazky příjímáme a jsou našimi pacienty hojně využívány, ale lze je použít pouze při osobním odběru v jedné z našich lékáren.

28. Červen 2012
Dobrý den, chci se zeptat, zda hrozí při zvýšeném přísunu betakarotenu u dětí předávkování vitamínem A?
Odpověď lékárníka:

Pokud se dava jen betakaroten tak předávkování nehrozí, protože je to jen prekurzor vitamínu A a tělo si vyrobí jen tolik vitamínu kolik potřebuje a zbytek se vyloučí. Jiné je to s vitamínem A, jehož přebytky se ukládají v játrech a tuku a ten může způsobovat problémy. To u betakarotenu nehrozí.

4. Červen 2012
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je lepší užívat colostrum tekuté nebo v kasplích a jak dlouho mohu colostrum užívat, zda trvale a nebo s přestávkou. Děkuji za odpověď
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,

colostrum můžete užívat v té lékové formě, která je pro vás pohodlnější, jinak není rozdíl v účinnosti mezi tekutou formou a kapslemi. Pokud jde o délku užívání, záleží na Vašem zdravotním stavu, např. jestli jste byla léčena antibiotiky, je vhodné si dávat colostrum ještě 14 dní po dobrání ATB. Dlouhodobé podávání je neškodné, ale osobně bych doporučila udělat si jarní a podzimní léčebnou kúru, přes zimu dát jen při nachlazení, chřipce,… a v létě uplně vynechat.
Biocolostrum 90 tbl.
Premium colostrum 60 cps.

4. Červen 2012
Dobrý den je vhodné Wobenzym užívat v případě Boreliozy spolu s Duomoxem?...Jestli ano tak v jakých dávkách? Děkuji U.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,

ano, Wobenzym je dobré si přidat při léčbě antibiotiky, zvýší se jejich účinnost (uvádí i sám výrobce), a zároveň se celý organismus lépe vypořádá s danou infekcí.

Wobenzyn se dávkuje 3× denně 5 tablet první 2–3 dny, postupně se snižuje dávka na 3× denně 3 tbl., doba užívání může být 14 dní, ale i déle.

Wobenzym 800drg.
Wobenzym 200drg.

4. Červen 2012
Dobrý den, chtěl bych se prosím Vás zeptat, jaká je výška podpatěnky? Děkuji za Vaši odpověď, s pozdravem H.A.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, výška podpatěnky je cca 1 cm. Ale sešlápnutím se výška zmenší, podpatěnka je speciálně odměkčená a je upravená pro patní ostruhu. Podpatěnky se dělí na pěnové a gelové, které by měly být ještě měkčí a lépe tvarovatelné, ovšem zase se mohou rychleji opotřebovat. Musí se to vyzkoušet, která z podpatěnek bude pro Vaši potřebu vhodnější i vzhledem k typu Vaší obuvi.

Dr. Grepl podpatěnka
Korekční podpatěnka

4. Červen 2012
Dobrý den, je mi 64 let a potřebuji poradit, doporučit nějaký přípravek na prostatu. Rozhoduji se mezi Prostenal s Perfect Complexem , Proval EPI forte a Prostamol Uno. Díky za radu !
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,

Vzhedem k tomu, že přípravek Prostamol Uno byl ještě do nedávna jedním z registrovaných léků, které hradila i pojišťovna, doporučila bych právě ten. Prostenal i Proval EPI patří pouze mezi doplňky stravy, a i když také jsou podpůrnými léky při prostatických potížích, jejich účinek není zcela zaručen.

Je ale třeba říct, že Prostamol Uno ani jiný z volně prodejných léků nenahrazuje koplexní vyšetření lékaře-urologa, který jediný může rozpoznat, jestli jsou Vaše obtíže zvládnutelné volně prodejnými doplňky stravy nebo je nutné užívat léčivé přípravky vázané pouze na recept.
Prostamol Uno 60tob
Proval Epi 60tob

11. Duben 2012
Dobrý den, chci se zeptat od jakého věku se může používat psí sádlo u dětí, mám 3 měsíčního kojence tak jestli to u něj můžu použít... Děkuji za odpověď.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den. Děkujeme za dotaz. Dětské prsní masti i Psí sádlo jsou určeny pro děti od 1 roku.

Zapojte se do našeho věrnostního programu