Poradna

Vaše zdraví je pro nás na prvním místě. Nasloucháme vám a respektujeme vaše přání týkající se péče o zdraví.

Ať už potřebujete pomoci s výběrem vhodného léku, doplňku stravy či vitamínu, naši lékárníci jsou tu pro vás! Poradí vám nejen s klasickými léčivy, ale mají zkušenosti i s přírodní léčbou, bylinnou terapií, Bachovými esencemi či homeopatií.

Zeptejte se našeho lékárníka

Splněno
Vyplňte Vaše jméno
Splněno
Vložte validní email
Musíte vyplnit Zprávu
Splněno
Zaškrtněte prosím souhlas GDPR
1. Prosinec 2022
Zdravím. Dá se tento Tonometr digi. VEROVAL pažní Kód PDK 3485720 napájet síťovým adaptérem Hartmann? Děkuji za odpověď J.Ch
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, tonometry Veroval jsou kompatibilní s tímto síťovým adaptérem:

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/3550002/tonometr-digi-veroval-sitovy-adapter

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

29. Listopad 2022
Dobrý den, prosím o doporučení vitamínu C pro děti 7 a 13 let. Syn 7 let je stále nemocný, možná bychom zařadili i nějaké betaglukany.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,

pokud by se používal vitamín C samostatně, pak bych doporučil Celaskon s prodlouženým uvolňováním:

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/4583598/celaskon-long-effect-500mg-cps-pro-60

 

V případě kombinace vitamínu C s betaglukany lze doporučit například Imunoglukan:

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/8588002084089/imunoglukan-p4h-cps-60

 

Děkujeme za Váš dotaz,

s pozdravem

Mgr. Jan Justra

25. Listopad 2022
Dobrý den, jak se a kde se mohu přihlásit do vašeho věrnostního programu?
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, stačí se zaregistrovat do našeho e-shopu www.prvni-lekarna.cz a před každou objednávkou se nezapomenout přihlásit. Ikony k registraci a přihlášení se nachází na úvodní straně vpravo nahoře vedle košíku. Další informace ohledně věrnostního programu najdete zde:

https://www.prvni-lekarna.cz/vernostni-program

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

23. Listopad 2022
Dobrý den,manžel užívá Varfarin,může si koupit doplněk stravy Prostenal?Co doporučujete na prostatu?
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, studie uvádějí, že pacienti léčení warfarinem by měli dbát zvýšené pozornosti při užívání přípravků s obsahem Serenoa repens (uč. látka Prostenalu). Bylo popsáno několik případů zvýšené krvácivosti u pacientů užívajících warfarin a Serenoa repens. Bylo zjištěno, že současná léčba warfarinem a Serenoa repens může zvyšovat hodnoty INR. Z tohoto důvodu nelze užívání doporučit.

Další doplňky stravy obsahují z velké části extrakty kopřivy dvoudomé. Problém je, že kopřiva vzhledem k obsahu vitamínu K do jisté míry rovněž zasahuje do metabolismu Warfarinu - snižuje jeho účinek. Určitě bych tento problém řešila s ošetřujícím lékařem. Je totiž vhodné při nasazení doplňku stravy určeného ke zlepšení problémů s prostatatou monitorovat antikoagulační schopnost warfarinu.

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

15. Listopad 2022
Dobrý den, dlouhodobě užívám lék Milgamma N, zejména jako příjem vitamínů skupimy B a jako prevenci kvůli častým oparům (ráno 1tbl/denně). Je mi 41let a dlouhodobě užívám také Warfarin Orion 5mg (Leiden). Bohužel jsem si však v poslední objednávce (č. 22656811) objednala "obyčejnou" Milgammu a nyní nevím, zda ji mohu také užívat. Prosím o radu a objasnění využití léku (lze-li zaměnit), případně o radu, zda lze objednávku vrátit a vytvořit novou na Milgammu N. Předem děkuji za Vaši radu a přeji příjemný den. S pozdravem, Lucie Hesová 725 712 425
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, Milgamma N obsahuje navíc pyridoxin (vitamín B6), takže se určitě nestalo nic hrozného, můžete bez obav užívat i ,,obyčejnou,, Milgammu bez pyridoxinu. Samozřejmě máte nárok dle obchodních podmínek do 14 dnů balíček vrátit na vlastní náklady a udělat si novou objednávku.

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

12. Listopad 2022
Prosím o informaci ,stále se mi zvyšuji hodnoty GGT v krvi, můžete mi poradit, co bych nejlépe měla udělat nebo nějaké potravinové doplnky. Moc děkuji Mikudová
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,

při zvýšených jaterních testech se jednak pátrá po příčině (konzumace alkoholu, poruchy odtoku žluče, infekce postihující játra, popř. ovlivnění některými léky), jednak se mohou používat přípravky s ochrannám a regeneračním potenciálem.  Patří sem přípravky s obsahem silimarinu (Lagosa, Flavobion,...), popřípadě Essentiale. Z této kategorie se jeví jako nejefektivnější Lagosa:

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/4030674001030/lagosa-drg-50x150mg

 

Děkujeme za Váš dotaz,

s pozdravem

Mgr. Jan Justra

3. Listopad 2022
prosím dají se u vás objednat vzorky inkontinenčních kalhotek? Nechci Tena lady, jiný výrobce ano. děkuji
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, vzorky inkontinenčních pomůcek jsou k dipozici v kamenných lékárnách, běžně se nezasílají. Vzorky zdarma zasílá např. firma Hartmann, zasílám odkaz:

https://www.moliklub.cz/vzorky-zdarma

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

25. Říjen 2022
Dobrý den, při objednávce přes internet a osobním vyzvednutí v lékárně máte napsané, že se nedá platit poukázkami. Platí to jen na papírové poukázky, nebo i na kartu flexi pass card Sodexo? Děkuji za odpověď
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,

k platbě není možné používat ani poukázky, ani benefitní karty.

Děkujeme za Váš dotaz,

s pozdravem

Mgr. Jan Justra

18. Říjen 2022
dobrý den, mám cukrovku 2 typ léčen Humalog 100 a Toujeo. Otékají mě nohy od kotníků.Mimo toho se léčím CHOPN A PROSTATU. Je mě 80 let.můžete mě poradit co si koupit na ty nohy? Děkuji M.Š.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, vzhledem k Vašim diagnozám doporučuji zdravotní potíže konzultovat s ošetřujícím lékařem, který má možnost přenastavit léčbu a upravit dávkování léků, aby k otékání nedocházelo. Léčba přes internet není v tomto případě vhodná.

 S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

13. Říjen 2022
Dobrý den je prosím možné kombinovat Vicks symptomed forte a acc long. Děkuji
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, ano kombinace je možná. Sáčky Vicks při příznacích chřipky (horečka, bolest, bolest hlavy, oteklé sliznice) po 4-6hod.  1 sáček. max 4 sáčky denně. ACC long při vlhkém kašli 1x denně 1 tbl. rozpustit ve vodě a vypít.

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

Zapojte se do našeho věrnostního programu