Poradna

Vaše zdraví je pro nás na prvním místě. Nasloucháme vám a respektujeme vaše přání týkající se péče o zdraví.

Ať už potřebujete pomoci s výběrem vhodného léku, doplňku stravy či vitamínu, naši lékárníci jsou tu pro vás! Poradí vám nejen s klasickými léčivy, ale mají zkušenosti i s přírodní léčbou, bylinnou terapií, Bachovými esencemi či homeopatií.

Zeptejte se našeho lékárníka

Splněno
Vyplňte Vaše jméno
Splněno
Vložte validní email
Musíte vyplnit Zprávu
Splněno
Zaškrtněte prosím souhlas GDPR
11. Říjen 2022
Dobrý den.Potřeboval bych vědět jaký rozdíl je mezi léky Milgamma N a Revitanerv strong.Děkuji.S pozdravem Luděk Kutta st.
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,

Milgamma N obsahuje vysoké dávky vitamínu B1, B6 a B12. Revitanerv strong obsahuje nižší dávky vitamínů -B1 a B6. Krom toho obsahuje ale i další látky - extrakt z Ginkga, kyselinu alfa-lipoovou, vitamín E, B2, B3, B5 a selen. Milgamma N je registrovaná jako lék a používá se při různých onemocněních nervového systému. Jeho používání například zlepšuje jeho regeneraci nebo snižuje spotřebu léků proti bolesti, zejména při neuropatických bolestech. Revitanerv strong je doplněk stravy, který přispívá k normální činnosti nervové soustavy a ochraně před oxydativním stresem.

Děkujeme za Váš dotaz,

s pozdravem

Mgr. Jan Justra

19. Září 2022
Dobrý den, Revitanerv strong se užívá s hlavním jídlem. Ale jde o velké tablety. Je možné je rozdrtit?
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, tablety lze rozpůlit či rozdrtit.

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

19. Září 2022
Dobrý den, prosím, co byste mně doporučili jako adekvátní náhradu za momentálně nedostupný spofavit. Děkuji za odpověď. Tamara Kubicová
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, v případě Spofavitu se jednalo čistě o vitamínový přípravek. Nabídnout Vám můžu vitamínové preparáty v kombinaci s minerály:

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/8594045471113/medpharma-multivitamin-s-mineraly-30slozek-tbl-107

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/8594045470604/medpharma-multivitamin-s-mineralyextra-c-tbl-107

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/4651569/pharmaton-geriavit-vitality-50-tbl-100-vanoc-bal

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/3033256/multivitamin-centrum-az-tbl-10030-vanocni-balicek

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/3377984/walmark-spektrum-imunactiv-tbl-90

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

14. Září 2022
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, nevím jestli se ptám tady správně ale, existují nějaké nutri drinky na předpis? Nebo alespon něco levnějšího v prášku? Kdysi jsem o tom slyšela, ale nevím. Hodně mám ted problem s jídlem, anemie, antidepresiva, stále jsem bez energie a protože jsem sama, tak prostě doma nefunguju. Nikdo mi nenakoupí, nenavaří, tak potřebuji něco, aby to zabralo. Navíc psychika je v háji, protože docházejí peníze a práce s anemii, unavou, panickou poruchou se těžko hledají. Takže i z toho stresu mi nejde jíst taky moc. Určitě by to chtělo bílkoviny a sacharidy, protože i tabletky se železem prostě nějak furt nepomáhají, asi se to ne moc dobře vstřebává. Předem moc děkuji
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, všechny Nutridrinky se dají předepsat a mají stanovenou úhradu pojišťovny. Problém je v tom, že předepsání je vázané na odbornost lékaře - může jej tedy předepsat pouze lékař s funkční licencí F016 (nutriční terapeut), dále klinická onkologie, dětská onkologie a hematoonkologie, radiační onkologie a onkogynekologie.

Ve Vašem případě je na místě péče psychologa (psychiatra), který by spolu s nutričním terapeutem pracoval na zvýšení váhy, odpovídající výživě a také na léčbě onemocnění způsobující podvýživu.

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

 

9. Září 2022
Dobrý den, je možné uzivat Imusap zároveň s Třezalkou?
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, užívání třezalky se v mnoha případech nedoporučuje, avšak u léku Imusap nedochází k lékové interakci, takže společně užívat lze.

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

25. Srpen 2022
Dobrý den. Koupil jsem u vás Alavis Triple Blend. Bohužel jsem si nevšiml, že se jedná o přípravek pro koně a nedokáži odhadnout dávku pro syna...navrhoval jsem poloviční dávku určenou pro 100 kg hříbě, ale manželka byla proti. Chci se proto zeptat, zda by bylo možné vyměnit za Alavis pro lidi. Předem velmi děkuji. S pozdravem Miroslav Trnka
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, Alavis pro koně a Alavis pro lidi má úplně stejné složení. Rozdíl je pouze v tom, že Alavis pro lidi je ochucený sladidlem. Důležitější je však, že ani Alavis pro lidi není určen dětem, pouze dospělým.

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

8. Srpen 2022
Dobrý den, měla bych prosbu. Je mi 66 let, mám 30 let stanovenou diagnosu RS - bez problémů, nízký tlak, zvýšený cholesterol (leky simvastatin ratiopharm 20 mg), na psychiku asentru a triticol, občas bolesti kloubů. Potřebovala bych poradit jaké si mám koupit vitamíny. Děkuji za radu. Nádeníčková
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,

Neuvádíte žádné specifické potíže a ani roztroušená skleróza nevyžaduje nějaký vysoce specifický přísun vitamínů. Obvykle se doporučují antioxidanty (vitamíny C a E), vitamíny D, B12 a kyselina listová. Doplňují se i minerály - hořčík, zinek a selen. Z toho důvodu bych doporučil multivitamínové přípravky s širším spektrem, kterré pokryje tuto rozmanitou škálu.

Lze vybírat mezi mnoha osvědčenými produkty, například:

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/4546496/gs-extra-strong-multivitamin-50-tbl-9030-cr-sk

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/9120036090439/multivitamin-centrum-silver-100tbl

https://www.prvni-lekarna.cz/zbozi/4651569/pharmaton-geriavit-vitality-50-tbl-100-vanoc-bal

 

Děkujeme za Váš dotaz,

s pozdravem

Mgr. Jan Justra

13. Červenec 2022
Při problémech se zažíváním .Dobrý den.Průjem mám už několik let každý den.Potřebuji poradoit Jak se mám zachovat co si mám koupit čím se mám léčit.Taky jsem za podobnéky vydal už 10000 korun
Odpověď lékárníka:

Dobrý den, v případě, že  Vaše potíže jsou dlouhodobé a investoval jste do samoléčby nemalé peníze, je na místě řešit Váš zdravotní stav s ošetřujícím lékařem. Bohužel není v našich silách diagnostikovat Váš zdravotní stav přes internetovou poradnu. Vhodné by bylo rovněž vyšetření gastroenterologem.

S pozdravem Mgr. Radka Kohoutková

 

24. Květen 2022
Dobrý den, slyšela jsem, že některé potravinové doplňky nejsou vhodné při onemocnění štítné žlázy. Které to jsou? Děkuji N. Blábolová
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,

obávám se, že dotaz je příliš široký - o jaké potravní doplňky máte zájem?

Obecně lze říci, že problematické mohou být vnitřně užívané potravní doplňky s vyšším obsahem jódu.

Děkujeme za Váš dotaz,

s pozdravem

Mgr. Jan Justra

24. Květen 2022
Dobrý den, dočetla jsem se, že na lupénku by mohla pomoci homeopatika Argentum nitricum 30 CH. Potřebovala bych poradit, jaké použít dávkování a jak dlouho užívat. děkuji
Odpověď lékárníka:

Dobrý den,

na lupénku lze používat celou řadu homeopatik (Arsencum iodatum 15 CH, Kalium arsenicosum 15 CH, Graphytes 15 CH, nebo Vámi zmiňované Argentum nitricum 30 CH). Pokud jste se rozhodla pro léčbu homeopatiky, pak by bylo vhodné, aby příznaky zhodnotil a léčbu vedl homeopat.

Děkujeme za Váš dotaz,

s pozdravem

Mgr. Jan Justra

Zapojte se do našeho věrnostního programu