Péče o kůži po opalování

Spálení od slunce může být nebezpečné a velmi nepříjemné.
Pokud se vám to už někdy přihodilo, víte, o čem je řeč. Kůže je zarudlá, podrážděná, nesnesitelně bolí, a aby toho nebylo málo, po pár dnech se začne ošklivě sloupávat…

Chlazení vodou, natírejte jogurtem

První večer po spálení je pěkně nepříjemný. Vlažná sprcha a pravidelné ledování působí na sluncem podrážděnou pokožku doslova jako balzám.

Vynikajícím „lékem“ je bílý jogurt, který na spálená místa zároveň působí chladivě. Jogurt natírejte tak často, jak je to možné, nic tím nepokazíte, právě naopak.

speciální přípravek po opalování

Ve chvíli, kdy je pokožka alespoň trochu zklidněná (což poznáte tak, že zarudnutí začne mírně hnědnout), je čas aplikovat speciální přípravky.

Dbejte na to, aby prostředek nebyl mastný, jelikož spálená pokožka musí dýchat více než za běžných okolností. Mastné krémy na bázi oleje jsou naprosto nevhodné. Volte proto emulze po opalování, které jsou za tímto účelem vyráběny. Vhodný přípravek poznáte podle přebalu, na kterém je uvedeno, že se jedná o zklidňující nebo reparační krém po opalování.

Dacom after-sun 250ml

Daylong mléko po opalování 200ml

Avene mléko po opalováni 200ml

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu