Homeopatie

Homeopatie představuje v současné době ve světě nejrozšířenější obor „alternativní“ léčby. Má dvěstě let starou historii, která začala objevy německého lékaře Samuela Hahnemanna.

Používá různé přírodní látky, rostliny, minerály a živočišné produkty, avšak v silně zředěném stavu, do něhož jsou uvedeny zvláštními postupy. Tyto homeopatické přípravky, homeopatické léky či homeopatika, působí prostřednictvím jemnohmotné rezonance na spirituální organizační systém člověka, nazvaný Hahnemannem „vitální síla“ nebo též „dynamis“. Jde o stejný systém, který je nazýván v Indii „prána“ a v čínské tradiční medicíně „čchi“. Nemoc, ať již se jmenuje jakkoliv a je umístěna kdekoliv v těle nebo v mysli, je způsobena poruchou tohoto vnitřního organizačního principu. Jeho pozitivním ovlivněním je léčen organizmus jako celek. Ten nabývá schopnosti odstranit a vyléčit si díky své zlepšené sebeorganizaci i chronické, tzv. nevyléčitelné, nemoci – alergie, artrózy, migrény, ekzémy, nespavost, únavu, sklon k častým infekcím atp. Navíc získává zvýšenou odolnost proti akutním nemocem a různým formám stresu. Homeopat tedy hledá homeopatický lék pro určitého člověka a jeho nemoci. Je to činnost odborně značně náročná, kterou může s úspěchem vykonávat jen vzdělaný homeopat, ať již lékař nebo léčitel. Používá odbornou diagnostickou literaturu, materii mediku, repertorium a nebo počítačový program.V Evropě i v Americe a také u nás doporučují na základě odborné analýzy případu homeopatika i léčitelé, absolventi homeopatických kurzů, a také specializovaní lékaři.

Česká lékařská komora uznává homeopatii jako léčebnou metodu již od r. 1993. V zápisu Vědecké rady České lékařské komory se sídlem v Olomouci, ze dne 30. 6. 1993 stojí: „VR považuje homeopatii za léčebnou metodu, kterou může vykonávat a homeopatické léky předepisovat každý, kdo má oprávnění léčit“. Tím dosáhla již na začátku devadesátých let homeopatie v ČR stejného statutu v praxi lékařů, jako je tomu v ostatních zemích EU (s výjimkou Švédska, kde může být homeopatie praktikována jen nelékaři).

Od této základní, celostní, světově rozšířené homeopatie, poskytující homeopatický lék pro konkrétního člověka s jeho konkrétními problémy, byly odvozeny i různé zvláštní školy či směry, volící různé strategie v přístupu k pacientovi a jeho nemocem.

Ve zjednodušené podobě může být homeopatie praktikována i jako domácí léčba nebo samoléčba podle příruček, v nichž naleznete vhodná homeopatika na různé nemoci, stavy a potíže.

Homeopatika jsou neškodné přípravky, neobsahují žádné škodlivé látky a působí na organismus tím nejjemnějším způsobem. Pokud jsou homeopatické léky správně zvoleny, způsobují nenásilné a přirozené zlepšení či vyléčení akutních i chronických potíží. Homeopatika jsou dostupná v mnoha ředěních v náší internetové lékárně.

Nyní v akčních cenách:

Oscillococcinum 30×1gm

Oscillococcinum 6×1gm

Homeovox

Stodal sirup 100ml

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu