Bezpečné opalování dětí

Dětská pokožka

Děti jsou na slunce citlivější než dospělí, protože jejich kůže ještě není zcela vyvinutá. Rohová vrstva dětské pokožky prozatím nemá schopnost zesílit a bariérová funkce kůže je u nich také nedostatečná, neboť aktivita mazových žláz zůstává až do puberty velmi nízká.

Dalším rizikovým faktorem je častý pobyt dětí venku, kde si hrají a slunečnímu záření tak bývají vystaveny až třikrát více než dospělí.
(50–80% z celkové doby, kterou člověk stráví na slunci, je před dosažením 18. roku věku.)

Pro děti používejte přípravky s ochranou SPF alespoň 15. Dbejte, aby přípravky obsahovaly větší množství mikropigmentů (například titanium dioxide). Tyto částice nepronikají kůží, a tak nezpůsobují fotoalergie nebo kontaktní alergie.

Děti by měly také používat voděodolné opalovací přípravky, protože UV záření prostupuje i vodou. Přesto je důležité nanášet přípravek opakovaně, protože např. při utíráním ručníkem dochází k mechanickému odstranění opalovacího přpravku až z 80%.

Daylong Kids of 30

Daylong Kids of 50

Eucerin destky sprej of 50

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu