Syrovátka

Syrovátka

Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů nebo tvarohu. Jedná se o žlutozelenou tekutinu, jejíž barva je daná mléčným vitamínem lactoflavinem.

Tato tekutina takřka neobsahuje tuky a soli, na druhé straně však obsahuje množství kvalitních bílkovin, ve vodě rozpustné vitamíny: B1, B2, B12, B6, E, C, dále minerály: hořčík, fosfor, vápník, draslík, sodík, zinek, niacin, biotin, kyselinu listovou a panthotelovou.

Draslík má na starosti zbavení organismu škodlivých látek a zajist í, aby bylo v buňkách přítomno dostatečné množství tekutin. Má také jedinečný efekt při celulitidě.

Bílkoviny obsažené v syrovátce jsou snadno stravitelné a podílí se na stavbě svalů.

Syrovátka je velmi důležitá také pro metabolismus, neboť čistí střeva a podporuje tvorbu střevní flóry. Při vnějším použití skvěle vyhlazuje pokožku. Reguluje její pH hodnotu a stabilizuje kyselou ochranu povrchu těla. Pokožka je tak vyčištěna velmi jemně a šetrně. Syrovátka se používá také k běžnému pití jako syrovátkový nápoj místo mléka. Jíž pouhé dvě skleničky denně zásobí organismus potřebnými vitaminy a minerály. Syrovátku můžeme použít kromě pití také na pleť, ruce nebo do koupele.

Sušená syrovátka Amalka 500g

Syrovátka sušena 500g

Sušená syrovátka ananas 350g

Jsme tým lékárníků, kteří den co den pomáhájí lidem všech věkových kategorií s jejich zdravotními potížemi. Nejčasjší problémy a jejich řešení jsme pro vás sepsali do článku

Zapojte se do našeho věrnostního programu